Garanti BBVA’nın Kredi Notu 9,77’ye Yükseldi

Garanti BBVA'nın Kredi Notu 9,77'ye Yükseldi
Garanti BBVA'nın Kredi Notu 9,77'ye Yükseldi

Garanti BBVA’nın kredi notu güncellendi. Türkiye’nin büyük bankası BBVA kredi değerlendirme notlarını açıkladı. JCR Eurasia Rating, Garanti BBVA’nın yeni kredi notunu Emlak Pencerem’de yer alan habere göre yükseltti. Banka kredi notundaki yükselmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) duyurdu.

Garanti BBVA’nın Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum notu 0,04 yükselerek görünümünü stabil olarak sağlamıştır. Geçtiğimiz yıl 9,73 olan Garanti BBVA kredi notu 10 üzerinden hesaplanan programa göre 9,77 olarak güncellendi. Garanti BBVA tarafından yapılan ve yazılı olan açıklama da, kredi derecelendirme kurumu tarafından verilen notlara dair gerçekleşti.

Bankanın Genel Uyum Notu Yükseldi

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama ise ” Bankamız ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan JCR Eurasia Rating (JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.) arasında 14.07.2020 tarihinde akdedilen 1 yıl süreli sözleşmeye istinaden JCR Eurasia Rating tarafından 2020 yılı için yapılan çalışma sonucunda bankamız SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum notu 9,73’ten 9,77’ye (10 üzerinden) yükseltildi.

Görünümü ise stabil olarak belirlendi. Kurumsal yönetim derecelendirme notunuzun SPK’nın konuya ilişkin düzenlemeler çerçevesinde ağırlıklandırılmış dört ana başlığının önceki dönemle karşılaştırmalı olarak aldığını ve uyum notları aşağıdaki gibidir. 2020 yılındaki iki ana bölümdeki not artışları bankanın genel uyum notunuda yükseltmiştir.”