Garanti’nin Tahvil Başvurusu SPK Tarafından Onaylandı

Garanti'nin Tahvil Başvurusunu SPK Tarafından Onayladı
Garanti'nin Tahvil Başvurusunu SPK Tarafından Onayladı

Garanti BBVA’nın tahvil ihraç başvurusu Bloomberg HT’de yer alan habere göre onaylandı. Garanti BBVA’nın Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunduğu iki farklı tahvil ihraç başvurusu olumlu sonuçlandı. Kurul kararı ile Garanti BBVA, Arçelik ve Garanti Finansal Kiralama A.Ş.’nin tahvil ihraç taleplerini gerçekleşebilecek.

Onaylanan tahvil ihraç başvurusu kapsamında Garanti BBVA nitelikli yatırımcı ve halka arz yöntemi ile tahvil ihraç edebilecek. Banka nitelikli yatırımcılara tahsisli olarak 30 milyon Türk Lirasına kadar tahvil sağlayabilecek. Ayrıca finansman bonodu olarak da tahvil ihraç edebilecek. Öte yandan yapılandırılmış borçlana araçlarının da ihracının söz konusu olduğu haberde yer alan bilgiler dahilinde.

Nitelikli Yatırımcılara 7 Milyar TL

24 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan bültende yer alan bilgiye göre Garanti BBVA’nın diğer bir ihraç başvurusu da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edildi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun kabul ettiği başvuru ise, bankanın nitelikli yatırımcılara yönelik 7 milyar Türk Lirasına kadar sermaye ve benzeri borçlanma aracı ihraç etmesi oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu, Arçelik’in 1,5 milyar Türk Lirasına kadar, Garanti Finansal Kiralama A.Ş.’nin de 2,5 milyar Türk Lirasına kadar nitelikli yatırımcılar kapsamında finansman bonosu ve tahvil ihraç talepleri olumlu sonuç aldı.