Geleceğin Meslekleri Nelerdir? 2022 En Güncel Liste

Geleceğin Meslekleri

Teknoloji artık herkesin bildiği ve çok hızlı gelişen bir ihtiyaç haline gelmiştir. Her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da gelecekte el emeği ile yapılan mesleklerin önüne geçerek köklü bir değişim yaşanacaktır. Birçok ülke 20 sene sonra işlerimizin çoğunun robotlar tarafından yapılacağını düşünmekte.

İşte yıllar sora önemi artacak geleceğin meslekleri

Robot Teknolojisi Uzmanı

Artık herhangi bir üretimi robotlar yapmakta ve robot kullanımı oldukça artarak ilerlemekte. Robot teknolojisi uzmanları, robotların bakımlarını, tamirlerini, çalışma şekillerini yapmakla görevlidirler. Uzmanlar, tahayyül (canlandırma, hayal etme) yaparak robotlara yeni ve gelişmiş bir hale getirebilirler. Geleceğin en popülerleri arasında.

  3D Üretim Mühendisliği 

Bütün alanlar da üretim yapabilen mühendislik dalıdır. Üretimlerde genelde 3 boyutlu yazıcılar kullanılır. Zamanla çoğu insanın üretmek amacıyla , alacağı bu yazıcıların, kurumlarını , nasıl işleyeceğini öğrenmek için 3D üretim mühendislerinden yardım alacaklardır.

Yazıcılar neler yapabilir?

– Özel protezler

– Oyuncak tasarımları

– Takı tasarımları

– Sanayi alanında yedek parça üretiminde

 İnsansız Hava Aracı Kullananlar

Bu araçları kullanmanın eğitimini almış olan kişiler ileriki zamanlarda güzel meslek sahibi olabilirler. Dünyada yaygınlaşan meslektir. 

Çevrimiçi Öğretmenlik 

Normal eğitimden ne farkı var diyebiliriz. Genellikle durumu iyi olan aileler birebir çevrimiçi ders görülmesini istemektedirler. İstek çoğaldığı için öğretmenlik ihtiyacı artacaktır.

Mantar Üretimi

Evet, yanlış duymadınız mantar üretimi. Bölümünden mezun olan kişiler mantar yetiştiriciliği, mantar sağlığını korumak için çalışırlar. Özellikle son yıllarda bu bölümü okumak isteyen ve işini yapmak isteyenlerin sayısı artmıştır. Özel sektörde ve devlette iş imkanınız vardır.