Halkbank 230 Kişilik Personel Alımları Sınavı!

Halkbank personel alımı sınavları kapsamında Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı pozisyonu ile düzenlenecek olan sınava dair tüm detaylar haberimizdedir.

Halkbank 35 Müfettiş Yardımcısı, 25 İç Kontrolör Yardımcısı, 170 de Uzman Yardımcısı olmak üzere toplamda 230 kişiyi işe almak üzere sınav düzenliyor. Banka personel alımları sınavları arasında olan bu sınava katılım ve başvuru şartları aşağıdadır.

Halkbank Personel Alımı Sınavı Katılım Şartları

Halkbank personel alımı sınavı katılım şartlarının başında TC vatandaşı olmak gelmektedir. Banka personel alımı sınavı başvurusu yapacak kişilerin ayrıca kamu haklarından mahrum edilmemiş olması, Bankacılık Kanunu gereğince bankalarda çalışmasına engel bir durumunun olmaması, ertelenmiş olsa dahi 6 aydan çok olmamak üzere hapis cezası almamış olması gerekiyor.

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvuru için üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olanların 1 Ocak 1989 tarihinden, yüksek lisans ve doktora bölümlerinden mezun olanların da 1 Ocak 1987 tarihinden sonra doğmuş olmaları gerekiyor.

Halkbank İç Kontrolör Yardımcılığı sınavına başvuru için 1 Ocak 1990 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak, Halkbank Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru yapmak için de 1 Ocak 1987 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak gerekmektedir.

Halkbank Personel Alımları Sınavına Giriş İçin

Halkbank eleman alımı sınavı giriş için başvuru yapacak olan kişilerin sağlık durumlarının çalışmalarına engel bir durumlarının olmadığını tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacakları sağlık raporu ile belgeleyebiliyor olmaları, erkek adayların askerlik görevlerini yapmış ya da 1 Haziran 2016 tarihine kadar tecil ettirmiş olmaları, banka tarafından gerçekleştirilecek olan araştırma sonucunda özgeçmişlerinde, tutum ve davranışlarında bankacılık mesleğine uygun olmayan bir hallerinin olmaması istenmektedir.

Halkbank Personel Alımı Sınavı Başvuruları

Halkbank personel alımı sınavı başvurusu yapacak olan kişiler için aşağıdaki bağlantı paylaşılmıştır. Bu sınavla ilgilenenler merak ettikleri tüm soruların cevaplarını bu bağlantıdan alabilirler.

https://www.halkbank.com.tr/images/PDF/2017/personelalimi/2017__M%C3%BCfetti%C5%9FYard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1%C4%B0%C3%A7Kontrol%C3%B6rYard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1UzmanYard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1.pdf