Halkbank 82. Yaş Gününü Kutluyor

1938 yılında küçük esnafa ve sanayi erbabına uygun koşullarda kredi kullandırma amacı ile Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Halkbank, 82. yaş gününü kutluyor.

Halkbank Kuruluşunun 82. Yılında da Ekonomiye Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmasının ardından günümüze kadar ülke ekonomisine katkı sağlayan Halkbank, bugün 82. yaş gününü kutluyor.

Özellikle son dönemlerdeki salgın sebebiyle oluşturulan Ekonomik İstikrar Kalkanı çerçevesinde Halkbank toplamda 59 Milyar TL destek sağladı.

Mart ayı sonu ile birlikte aktif büyüklüğünü de 491,2 Milyar TL seviyesine taşıyarak, Türk bankaları arasında 3. sırada yer almayı başaran banka, bu dönemde toplam kredilerini de 441,5 Milyar TL oranına yükseltti.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2020 yılında Halkbank’ın aktif büyüklüğünü 491,2 Milyar TL’ye taşıdığını duyururken şu sözleri ekledi;

“Kamu bankalarımız bugün geldiğimiz noktada reel sektöre sunulan kredilerin yüzde 50’sini karşılar duruma gelmiştir. Bu kurumlarımızın gücü, Türkiye’nin gücüdür. Kuruluşundan itibaren reel sektörün destekçisi olan Halkbank’ın KOBİ Bankacılığı alanındaki pazar payı yüzde 19,4’e ulaşmıştır. Bu başarı bir tesadüf değil; çünkü Halkbank önce halk, sonra bankadır.”

2002 Sonrası Gelen Yükseliş Devam Ediyor

2002 yılı sonrası dönemde aktif toplamını tamı tamına 27 kat yükselten banka, sektörünün üçüncü en büyük bankası haline geldi. Nakdi kredilerde 270 kat büyüyerek, 2. banka olan Halkbank, aynı zamanda mevduatını 27 kat arttırarak yine sektörünün 2. bankası olmayı başardı.

Genel Müdür Arslan aynı zamanda salgın dönemine dikkat çekerek;

“Salgın sürecinde kredilerin başvuru ve kullandırım aşamalarında özellikle mobil şube, internet bankacılığı, SMS, ATM ve Halkbank Dialog gibi alternatif dağıtım kanallarını devreye sokarak, en kısa sürede en fazla kişinin başvurusunu karşılamaya çalıştık. Bu süreçte uçtan uca dijital ortamda yürütülen kredi ürünleri geliştirip halkımızın hizmetine sunduk. Bilanço kalitemizin yanında, teknolojik altyapımızı geliştirmek üzere uzun sürede kararlılıkla sürdürdüğümüz altyapı yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Önümüzdeki dönemde de dijital bankacılık hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.“ sözlerini dile getirdi.