Halkbank Kredi İndirimi Gerçekleştirdi!

Merkez Bankası ekonomiyi rahatlatmak ve piyasalara destek olmak için geçtiğimiz hafta kredi faiz oranlarında ciddi bir indirime gitmişti. Alınan karar ve yapılan açıklama sonrasında politika faiz oranları 325 baz puan indirime gitmişti. Bunun ardından pek çok banka durumu fırsat bilip, hem müşterileri hem de ekonomik destekleri gözeterek kredi ürünlerinde arka arkaya indirime gittiler. Halkbank’ta bu bankalar arasında yer alırken kredi faiz oranlarının düşürüldüğü belirlendi.

Kredi Ürünlerinde İndirim Açıklandı

Halkbank tarafından yapılan indirimler sonrasında ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde belirli oranlarda indirime gidildiği belirlendi. İndirim bugünden itibaren geçerli olacak. Banka tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında ticari, ihtiyaç ve konut kredileri üzerinden yıllık bazda yüzde 13 ile yüzde 15.5 aralığında indirimin gerçekleştirildiği belirlendi.

Halkbank yaptığı detaylı açıklamalarda 60 aya kadar vadeli olmak şartı ile ihtiyaç kredileri üzerinde faiz oranlarını, bankadan maaş alan müşterileri için yüzde 1.25 seviyelerine kadar düşürdü. Bankadan maaş almayan müşterileri için ise ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 1.35 seviyelerine kadar düşürülmüş oldu.

Halkbank ister banka müşterisi olsun ister olmasın 500 bin lira ve üzerindeki konut kredileri için faiz oranlarını aylık olarak yüzde 1.19 seviyelerine kadar indirdi. 500 bin liranın altındaki konut kredilerinde ise ilk indirimler hala geçerli. Aylık yüzde 0.99 seviyelerinde konut kredisi faizi uygulanmaya devam edilecek. Merkez Bankası tarafından alınan karar sonrasında geçtiğimiz hafta İş Bankası, Türk Eximbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank faiz indirimlerine gittiğini duyurmuştu.