Halkbank Sağlık Kuruluşlarına 5 Milyar TL Destek Verdi

Halkbank Sağlık Kuruluşlarına 5 Milyar Destek Verdi
MarlinPlus  Sağlık ve Teknoloji organizasyonu ile düzenlenen Health Technologies Leaders Summit (HTLS – Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi) İstanbul’da gerçekleşti. Pandemi sonrasında dünya üzerindeki en yeni teknolojilerin ve sağlık teknolojilerinin değerlendirildiği organizasyonda “Sağlıkta Geleceğin Mimarları – Kişiselleştirilmiş Tıp” başlığı altında konuşmalar yapıldı.

Zirvenin açılışında konuşma yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, düzenlenen etkinliğin önemine değindi. Böyle bir zirveye katkı sunmaktan ötürü duymuş oldukları memnuniyeti dile getiren Arslan, “Halkbank olarak 2020 yılında sağlıkla ilgili sektör kuruluşlarımızı 4 milyar 241 milyon TL’lik krediyle desteklerken 2021 yılında bu desteğimiz 5 milyar 300 milyon TL’ye ulaşmıştır” dedi.

“İyi işleyen bir sağlık finansman sistemi insanların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini kullanabilmeleri için gereklidir.”

Sağlık sektörünün son birkaç yıl içerisinde çevre, sürdürülebilirlik ve yönetim yetenekleri açısından önemli bir büyüme ve gelişme kaydettiğini dile getiren Arslan açıklamasına şöyle devam etti:

“Hizmet ortamı değişmekte, ürün ve ekipman sağlayıcılar sağlık sonuçlarını iyileştirmek için her geçen gün belirgin bir artışla teknolojiyi benimsemekte. Sağlık ihtiyaçlarının her geçen gün daha da arttığı gerçeğini dikkate alırsak, daha erişilebilir ve sürdürülebilir sağlık için imkanların geliştirilmesi şu an dünyamız için kaçınılmazdır. Bu başlıkların sağlık sistemimizin güçlendirilmesinde, çağımızın öne çıkan ihtiyaçları olduğu açıktır. İyi işleyen bir sağlık finansman sistemi insanların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini kullanabilmeleri için gereklidir. Bizler sağlığımızın en önemli ihtiyacımız ve en büyük zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz.”

“2020 yılında sağlıkla ilgili sektör kuruluşlarımızı 4 milyar 241 milyon TL’lik krediyle destekledik”

“Sağlık sistemindeki sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık uygulamaları koruyucu sağlık hizmetleri, mobil ve dijital sağlık çözümleri başta olmak üzere 2022 ve sonrasında sağlığın rotasındaki güncel ihtiyaçları geliştirebileceğimiz finansman modelleriyle, sağlığın aktörlerini desteklemeyi sürdüreceğiz. Halkbank olarak 2020 yılında sağlıkla ilgili sektör kuruluşlarımızı 4 milyar 241 milyon TL’lik krediyle desteklerken 2021 yılında bu desteğimiz 5 milyar 300 milyon TL’ye ulaşmıştır. Sağlık ihtiyaçlarının ve alanlarının desteklenmesine olan inancımızı, çalışan 23 bin 500 personelimiz ve aileleri için de hayata geçirerek çalışan ve ailelerini destekleyen kuruluşlar içerisinde öncü olduk. Bu öncülüğümüz ile de bankamızın girişimlerini üç farklı uluslararası ödül ile taçlandırdık.”

“Yeni faaliyetlerimize bu ay içerisinde başlamış olacağız”

“Uzaktan çalışma mimarimiz bir model olarak bankamızda uygulanmaktadır. Şu an uzaktan çalışanların sağlıklarıyla sosyal gelişimlerini güçlendiren programlar uygulamayı sürdürmekteyiz. Buna benzer sağlığı merkezine alan birçok yenilikçi uygulamayı ülkemizde, çalışanlarımız için gerçekleştirmenin öncülüğünü yaptık. Çünkü insanlarımızı ve ailelerimizi, çalışanlarımızı, yaşamınızı ve geleceğimizi korumayı önemsiyoruz. Şimdi ise benimsediğimiz dijitalleşme sürecinde daha kolay, daha sürekli ve daha koruyucu sağlık hizmetleri, çeşitliliğimizi çalışanlarımız ile ailelerine ulaştırmak üzere yeni faaliyetlerimize de bu ay içerisinde başlamış olacağız.”

“Tüm kuruluşlarımızın ve bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.”

“İnsanlara nitelikli yaşam sunma, sağlığın korunması ve geliştirilmesi, sağlık çalışanlarının önceliğidir. Sağlıklı toplum olabilme yolunda sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına doktorlarımız ve sağlık personeli var gücüyle çalışmakta. Kendileri kadar ailelerinin fedakarlıkları yadsınamaz düzeydedir. Türkiye’de tıp alanında çalışan tüm sağlık personelinin sorunlarının iyileşeceği, emeklerinin karşılığını alabileceği, bilime katkılarının ödüllendirildiği daha iyi bir gelecek hepimizin temennisidir. Sağlığa yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bu yatırım mutlu ve huzurlu yaşamı beraberinde getirmektedir. Halkbank ailesi olarak sağlıkla ilgili projelerin desteklenmesinde dün olduğu gibi bugün de yarın da sağlığa hizmet eden tüm kuruluşlarımızın ve bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.”