Halkbank Şehir Üniversitesi’nin Tahsilat Çözümünü Beğenmedi

Halkbank ile Şehir Üniversitesi arasındaki gerginlik devam ediyor. Şehir Üniversitesi’nin bu süreç içerisinde bankadan almak istediği miktarı nasıl tahsil edeceğine yönelik birtakım açıklamalarda bulundu. Ancak Halkbank tarafından yapılan geri dönüş sonrasında tahsilat planının gerçekçi olmadığı ve bu durumda birtakım şüpheleri açığa çıkardığı ifade edildi.

Halkbank bu konuda tahsilat açıklamasını gerçekçi bir proje olarak görmediği için yeni bir açıklamada bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamalarda ‘Bu konuyu değerlendirdiğimiz zaman bir grubun, bir kişinin ya da bir zümrenin mağduriyetine yol açtığı yönünde ortaya atılan izlenimin boşa bir çaba olduğunu söylemek istiyoruz’ dedi.

Bankanın açıklamasının devamı ise şu şekilde; ‘İstanbul Şehir Üniversitesi ile bankamız arasında kredi geri ödeme sürecinde birtakım görüşmeler yapıldı. Ancak bu süreç içerisinde hem üniversite yetkilileri hem de bazı basın yayın organları tarafından yanıltıcı birtakım açıklamalar yapıldı. Bu açıklamaların bankamızın itibarını yanıltmak ve sarsmak için gerçekleştirdiği belli. Bu konudaki açıklamalara kulak asılmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Üniversite 2016 yılında bankamızdan yatırım amaçlı bir kredi talebinde bulundu. Banka tarafından değerlendirme yapıldığı zaman kredi verilmesini uygun gördük. Ancak sonraki dönemlerde üniversitenin toplam arazisinin yüzde 73’lük kısmının tapu devrinin iptali için bir dava açılmıştı. Dava süreci hala devam ederken yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Ancak kredi ödemelerinde üniversitenin sunmuş olduğu raporun gerçekçiliğinin olmaması sebebiyle birtakım anlaşmazlıklar meydana geldi2 ifadeleri kullanıldı.