Halkbank Trabzonlu Esnafın Elinden Tuttu

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede işletmeler ve işletme sahipleri için çeşitli krediler düzenleyen Halkbank, “Esnaf Destek Paketi” sayesinde pek çok esnafın bu zorlu dönemde rahat etmesini sağladı. Bu esnaflardan biri de Lokantacı Kadir Kerem Ergül oldu.

Salgın nedeniyle ekonomik yönden olumsuz etkilenen esnaflar ve işletmeler için oluşturulan kredi, pek çok kişiye nefes oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu bankaları önderliğinde gerçekleştirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı” çerçevesinde oluşturulan Halkbank Esnaf Destek Paketi, Trabzon’da lokanta sahibi olan 35 yaşındaki Kadir Kerem Ergül için bu zorlu dönemde ayakta kalmasını sağladı.

7 Kişiye Ekmek Kapısıydı

Dedesinden ve babasından kalma mesleği devam ettiren Lokantacı Ergül, 3 yıl önce Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Tirzik Mangal Evi’ni açtı. Burada annesi ve aile bireyleri haricinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığında 3 kişiyi istihdam ettiğini ve toplamda 7 kişiye ekmek kapısı olduğunu belirten Ergül, salgın nedeniyle lokantasında büyük bir ekonomik kayba uğradığını ifade etti.

Ödemelerini yapmakta büyük bir zorluk çektiğini ve içinde bulunduğu zor durumu atlatmak adına Halkbank Esnaf Destek Paketi’ne başvurduğunu belirten Ergül, bu zorlu zamanı bankanın kendisine sunmuş olduğu destek paketi sayesinde atlattığını dile getirdi.

Ergül açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bir hafta içinde krediyi aldık. Bankadaki arkadaşlar da çok zor şartlar altında çalışarak, birilerinin sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Burada gerçekten bizleri düşünen bir Halkbank detayı var. Paraf Esnaf Kartı aldım ve memnunum. Bu gerçekten nefes oldu. Hem kredi hem de kredi kartı olarak bizi rahatlattılar. Gerçekten zor bir zamanda güzel dokundular bize. Birçok ürün alırken o kartı kullanacağımı düşünüyorum.

Sağ olsun devlet bizi de bırakmadı. İnşallah birlikte bu işlerden kurtulacağız. Bu virüse karşı yapılabilecek hiçbir şey yok. Birilerini eleştirip laf yetiştirmek yerine bu süreci en az hasarla atlatabilmek ve bunun neticesinde eski güneşli günlere dönebilmek istediğimiz tek şey.”