Halkbank’tan İkinci El Araç Alım ve Satımda Kolaylık

Halkbank'tan İkinci El Araç Alım ve Satımda Kolaylık
Halkbank'tan İkinci El Araç Alım ve Satımda Kolaylık

Halkbank araç alım ve satım işlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ile risk durumunu ortadan kaldırıyor. Halkbank’ın ikinci el taşıt alışı ve satışı için Güvenli Ödeme Sistemi imkanı kapsamında işlemler artık daha kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Alım-satım sırasında yaşanan sorunlara kefil olan Halkbank Türkiye Noterler Birliği ile birlikte Güvenli Ödeme Sistemi geliştiren Halkbank, olası dolandırıcılığı önüne geçmiş oldu.

İnsanların birbirine olan güvenine aracı olan Halkbank, satış sonrasında yapılması gereken para transfer sürecini üstlenecek. Araç satışı sonrası, aracın alan kişinin üzerine geçme sürecinde satıcının parasını güvende tutacak. Satış işlemlerinin tamamlanması sonucunda ise ödemeyi aktaracak. Bu sayede alıcı ve satıcılar daha güvenli, hızlı ve kolay bir yol ile dolandırılma riskinden uzak kalabilecekler. Ayrıca bankanın da güveni sayesinde daha fazla işlem kolaylıkla gerçekleşebilecek.

Halkbank İle Hızlı, Kolay ve Güvenilir

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan; ikinci el araç alım-satım işlemlerindeki durgunluğu tespit ettiklerini ve durgunluğu bozmak adına bir sistem geliştirdiklerini paylaştı. Dijitalleşen dünyanın teknolojik imkanlarından yaralanmanın ve bunu da memnuiyet adına paylaşmaya çalıştıklarının altını çizen genel müdür yardımcısı konuşmasına şu cümleler ile devam etti.

‘Ticari işlemlerin daha güvenli ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesinin ve alım-satımların daha hızlı tamamlanmasının araç piyasasındaki canlılığa da hizmet edeceğine inanıyoruz. Bugüne kadar ikinci el araç alım-satım işlemlerinde iki tarafın da bazı haklı endişeleri oluyordu. Satıcıların endişelerini gidermek için çoğu zaman alıcılar yanlarında nakit para taşıyordu. Özellikle salgın riski varken bu şekilde işlem yapmak başka riskler de oluşturuyordu. Türkiye Noterler Birliği ile bu endişeleri ortadan kaldırıyoruz ve ikinci el araç alım-satım işlemlerine Halkbank güvencesi getiriyoruz.”

Güvenli Ödeme Sistemi

Güvenli Ödeme Sistemi sunan Halkbank satıcı ve alıcı arasında bir güven bağı oluşturmayı hedefliyor. Noter tescil işlemleri bitene kadar blokaj ile parayı hesapta tutan banka, olası tüm sorunları gerçekleşmeden engellemeyi başarıyor. Tescil işlemleri sonunda ise parayı güvenilir bir şekilde satıcının hesabına geçiriyor.

Ayrıca olası bir vazgeçme durumunda iptal olanağı da sunan Halkbank, durgunlaşan sektöre de hareket kazandıracak gibi görünüyor. İptal işlemleri sistem üzerinden kolaylıkla gerçekleşebileceği gibi para iadesi de hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Sistem Nasıl İşliyor?

Güvenli Ödeme Sisteminden yararlanmak isteyen alıcı ve satıcılar öncelikle başvuru kaydı oluşturmalıdır. Başvuru kaydı sonrasında ise banka tarafından gönderilen referans numarasına sahip oluyorlar.

İlgili referans numarasına sahip olan alıcı kendi adı ile sisteme giriş yaptıktan sonra araç bedelini gönderebiliyor. Bu esnada ilgili tutar Halkbank güvencesi ile korunuyor ve tescil işlemleri tamamlanana kadar korunmaya devam ediyor. İlgili tutar tüm işlemler tamamlandıktan sonra da yine Halkbank’ın güvencesi ile hesaba aktarılıyor.