Halkbank’tan Kadın Girişimcilere Özel Kredi

Halkbank'tan Kadın Girişimcilere Özel Kredi
Halkbank'tan Kadın Girişimcilere Özel Kredi

Halkbank, kadın girişimcilere özel olarak sunulan yeni kredi paketinin detaylarını açıkladı.

Kadın girişimcilere özel olarak sunulan kredi paketi kapsamında, Halkbank yeni bir imkan sağladı. Halkbank tarafından uygun vadeler ve üst limitler ile sunulan kredinin detayları da belli oldu. Kadın girişimcileri destekleme amacı ile ortaya çıkan krediye dair detaylar, resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Banka tarafından uygun geri ödeme planı ile sunulan kredinin sıfır faiz oranı dikkat çekti. Kadın girişimcilere destek sağlama amacıyla planlanan kredi, sıfır faiz oranının yanı sıra altı ay geri ödemesiz şekilde sunuluyor. 225 bin TL’ye kadar sunulan kredi imkanından, kadın girişimciler yararlanabiliyor. Bu bağlamda pandemi döneminde finansmana erişim de kolay hale geliyor.

Ekonominin Canlandırılması Hedefleniyor

Halkbank tarafından kadın girişimciler için sağlanan yeni kredi paketi, salgın sürecinde adeta can suyu olacak. Ekonominin canlandırılması amacıyla yaratılan kredi paketlerinden, ilk defa iş kuracak veya işini kurmuş olan kadın girişimciler yararlanabilecek. Finansmana erişimin kolay hale getirilmesi, kredinin en önemli amacı olarak dikkat çekti. Bunun yanı sıra iş kurmak adına kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi de, dikkat çeken bir diğer detay oldu. Sıfır faizli kadın girişimci kredisi, altı ay geri ödemesiz olarak sağlanacak.

Uygun şartlarla sunulan kredi başvurusu için gereken detaylar da belli oldu. Halkbank Sıfır Faizli Kadın Girişimci Kredisi, Halkbank şubeleri üzerinden başvuruya uygun olarak belirtildi.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapabilmek adına gereken şartlar da detaylı biçimde paylaşıldı. Bu bağlamda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu bağlamında minimum 1 yıllık ustalık belgesine sahip olmak gerekiyor. Ustalık belgesiyle alakalı mesleki kolda, 1 yıl içerisinde işletme kurulduğunu belgelemek de zorunlu oldu. Bunun yanı sıra KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler ve kredi başvuru tarihi dahilinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimciler, başvuru yapabilme şansı elde edecek.

İşini kurmuş kadın girişimciler, başvuru sonrasında 100 bin TL’ye kadar kredi alabilecek. Bunun yanı sıra işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler ise 50 bin TL kullanabilecek.

36 ay vadeli olarak verilecek kredi, 6 ay geri ödemesiz olacak. Ödemesiz dönem faizleri ise 3’er ayda bir olmak üzere tahsil edilecek.

Kredi vadesi boyunca, kadın girişimcilerden havale ve EFT ücreti alınmayacak.