HSBC Bank İlk Çeyrek Karı Beklenenin Altında

İngiltere merkezli ve Avrupa’nın en büyük bankası olan HSBC Bank, 2020 yılının Ocak ve Mart ayları aralığındaki kazanç raporlarını açıkladı. Analistler 3,67 milyar dolar net kar beklentisi içerisindeydi. Ancak açıklanan raporda; vergi öncesi kar 3,21 milyar dolar değerinde kaldı. Hisse başına belirlenen kar ise 6,21 dolar olarak bildirildi.

HSBC Bank beklentilerinin altında gelen kar oranları ile ilgili açıklamayı yaptı. 2020 yılının ilk çeyreğine damgasını vuran koronavirüs, kar oranlarındaki düşüşe neden oldu. Salgın sebebiyle sunulan düşük faizli krediler ve aynı zamanda karşılığı alınamayan krediler kar oranlarındaki bu düşüşe sebep oldu. Tüm bu etkenlerin bir araya gelmesi ile 2020 yılının ilk çeyreğindeki vergi öncesi karın yüzde 48 oranında azalmış olduğu, HSBC banka tarafından yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

HSBC Bank Gelirlerinde Ani Düşüş

Koronavirüs salgını tüm şirketler gibi bankaları da olumsuz yönde etkiledi. HSBC Bank’ın bağlı olduğu HSBC Holding şirketinde de gelirler düştü.

Büyük şirketlerden her gün 2020 yılına ait ilk çeyrek raporları açıklanmaya devam ediyor. 2020 ilk çeyrek raporları HSBC Bank açısından da pek iç açıcı değildi ve beklentilerin oldukça altında kaldı. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırılan kar ve gelirler ciddi anlamda bir azalmayı ortaya koydu.

Geçen yılın aynı döneminde HSBC Bank net karı 4,13 milyar dolardı. Gelirler ise 14,43 milyar dolardan bu yıl 13,69 milyar dolar seviyesine kadar geriledi.