HSBC Dijital Çözümlerini Dijital Bir Seminer ile Paylaştı

HSBC Dijital Çözümlerini Dijital Bir Seminer ile Paylaştı
HSBC Dijital Çözümlerini Dijital Bir Seminer ile Paylaştı

Pandemi süreci boyuna HSBC Malta, iş dünyasında çalışan herkesin işlerini kolaylaştırabilmek için dijital çözümler sunmuştur. Sektörün elinden tutan HSBC, gerçekleşen zorlu süreçte desteklerini esirgemeyen bir banka olarak anılmayı başardı. Sürece destek olabilmek için yarattığı tüm çözümler, kendisi için de yararlı oldu.

KOBİ Haftası için Malta Odası ile düzenlenen ‘Gelecek için yeniden mühendislik’  adında bir seminer gündeme geldi. HSBC ‘Gelecek için yeniden mühendislik’ semineri kapsamında yerel şirketler için yenilikçi ve hayatı kolaylaştıracak dijital çözümler sunmaya devam ediyor.

Dijital Çözümler Dijital Platform Üzerinden Gerçekleşti

İnternet üzerinden gerçekleştirilen seminer hakkında, HSBC’de Küresel Likidite ve Nakit Yönetimi Başkanı Emanuele Vignoli’nin de konuşma yaptı. Vignoli, soft token kullanımının hikayesini, mobil kimliklerin doğrulanmasının detaylarını işletme sahiplerine getirilerini en açık şekilde paylaştı. Tüm bu süreç boyunca güvenli bir erişimin yer aldığının da altını çizdi.

HSBC tarafından ticari müşterilerin daha da avantaj sağladığı seminerin canlı yayınlanması ve çevrimiçi olması yani dijital bir platform üzerinden gerçekleşmesi de vadedilen dijital çözümlerin bir örneği niteliğindeydi. Seminer kapsamında HSBC, var olan dijital kanalların en verimli şekilde nasıl kullanılacağı hakkında da tavsiyeler verdi.

Hedef: Dijital Farkındalığı Artırmak!

İşletme sahipleri KOBİ Haftası ile faaliyetlerini geliştirme planları ve dijital farkındalıklarını artırmaya yönelik destek görmüş oldu. HSBC Malta, ödemelerin gerçek zamanlı izlenmesini, alınmasını ve talep edilmesini sağlamak adına Hazine uygulama programlama ara yüzlerini (API’ler) işletme sahiplerine sunacak.

Siber suçların risklerini azaltmak adına da eğitim vermeyi planlayan HSBC Malta, işletmelerin tüm sorunlarını çözmeye kararlı gibi görünüyor. Ayrıca dolandırıcılık ile ilgili de gerekenleri yapacaklarının da vurgulanması gerekiyor.

Vignoli: Müşteriler Yeni Fırsatlardan Yararlanacak

Vignoli,“HSBC, Malta’daki işletmelerin iç sistemlerini ve altyapılarını API’ler aracılığıyla HSBC’ye entegre etme kabiliyetini sağladı. İşletme sahipleri, saymanlar ve finansal kontrolörler, likidite yönetimini ve nakit akışı tahminini desteklemek için küresel olarak gerçek zamanlı bilgiye erişime ihtiyaç duyuyor.

Sonuç olarak, müşteriler yeni fırsatlardan yararlanmak ve iş modellerini iyileştirmek için ödemeleri ve tahsilat süreçlerini dijitalleştiriyor ve bu da mevcut pandemide gezinirken giderek daha önemli hale geliyor.” dedi.