HSBC Ofisleri Toplantı Odasına Çevirdi

HSBC
HSBC

HSBC, Londra’da yer alan genel merkez binasının yönetici katını boşaltarak ortak çalışma alanına çevirdi.

HSBC’nin Londra’da bulunan genel merkez binasının yönetici katını ortak çalışma alanına çevirdi. Üst düzey yöneticilerin özel ofisleri, artık ortak çalışma alanı ve müşteri toplantı odası olarak değerlendirilecek. Londra’daki Canary Wharf genel merkezinde yapılan bu düzenleme ile ilgili olarak banka CEO’su da düşüncelerini dile getirdi.

‘Verimsizlik’ İddiası

HSBC CEO’su Noel Quinn, alınan karar ile ilgili olarak Financial Times ile bir röportaj gerçekleştirdi. Quinn, binanın açık oturma planı ile beraber hep birlikte masada yer alacaklarını vurguladı. Ofislerin günün birçok kısmında adeta boş olduğunu belirten Quinn, bu durumun sebebi olarak da kıdemli personelleri gösterdi. Quinn bankadaki kıdemli personellerin sık sık seyahat yaptığını aktardı. Kıdemli personellerin seyahatleri, ofisin boş olmasına yol açtı. Quinn ise bu durumu verimsizlik olarak tanımladı.

HSBC, aynı zamanda emlak açısından da yüzde 40 oranında küçülme hedefini aktardı. Bu nedenle banka, kiralanan yerler ile ilgili olarak da yenilikçi bir düşünce barındırmıyor. Quinn, konu hakkında düşüncelerini aktarırken, vadesi gelen şehir merkezi kiralarının birçoğunun yenilenmeyeceğini aktardı. Bu bağlamda şehir merkezinde yer alan ofislerin üç ile beş yıl arasında vade süresi bitecek.

Uzaktan Çalışma Tartışma Başlattı

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, birçok sektörde olduğu gibi bankacılık alanında da uzaktan çalışma dönemi sürüyor. Bununla birlikte ani olarak alınan uzaktan çalışma süreci, ofis alanı konusunda da tartışmalara yol açtı. Küresel bankaların ve büyük firmaların sistemlerini tekrardan sorguladığı salgın dönemi ile ilgili olarak araştırmalar da arttı. Yapılan araştırmaya göre, çalışanların yüzde 84’ü pandemi sırasındaki esneklikleri kalıcı olarak görmek istiyor. Bu kapsamda HSBC de personelleri için hibrit çalışma sistemini inşa etti.

Bunun yanı sıra HSBC çalışanlarına daha fazla esneklik sunmaya da devam etti. Birçok banka, evden çalışmaya yönelik kalıcı kararlar almadı. Goldman Sachs’ta yetkili David Solomon, uzaktan çalışmanın bir an önce düzeltilecek bir sapma olduğunu aktardı. Bu nedenle HSBC, pandemi döneminde çalışanlarına büyük kolaylıklar sağlayan bir banka olarak ön plana çıktı.