HSBC’deki İklim Tartışmaları İstifa ile Sonuçlandı!

HSBC’deki İklim Tartışmaları İstifa ile Sonuçlandı!

HSBC AM Sorumlu Yatırım Başkanı Stuart Kirk iklim değişikliği konusunda gerçekleştirdiği tartışmalı açıklamalarının ardından istifa etmek zorunda kaldı. Kirk, açıklamalarından sonra HSBC CEO’sunun hedefine girmişti.

Kirk Tüm Okları Üzerine Çekti

İngiltere merkezli banka HSBC’nin Varlık Yönetimi Birimi’nde iklim değişikliği politikasına yönelik çıkan tartışmalar, istifa ile sonuçlandı.

Yatırım bankasının görevinden ayrıldığını duyuran Sorumlu Yatırım Başkanı Stuart Kirk, politikacıları iklim değişikliğinin finansal risklerini abartmak ile suçlamıştı. Yaptığı açıklamalardan sonra hedef haline gelen Kirk, istifa etmek zorunda kaldı.

Kirk, Mayıs ayında Financial Times’ın etkinliği sırasında “Neden yatırımcılar iklim riskleri konusunda endişe etmemeli?” başlığıyla bir sunum gerçkleştirmiş ve merkez bankalarının yatırımcılara ve bankalara küresel ısınma tehdidi konusunda abartılı uyarılar yapmıştı.

“Boykot kültürü zenginliği ve ilerlemeyi yok eder”

İstifa sonrasında açıklama yapan Kirk, “İronik bir şekilde, iş unvanım göz önüne alındığında, Mayıs ayında Financial Times konferansında yaptığım konuşmadan bu yana bankanın bana karşı davranışlarının pozisyonumu sürdürülemez hale getirdiği sonucuna vardım. Şirketler çeşitliliğe ve konuşmaya inanıyorsa, konuşmaya devam etmeleri gerekir. Boykot kültürü zenginliği ve ilerlemeyi yok eder” dedi.