ING Bank Türkiye’den Ayrılıyor mu?

turkiyeye-yeni-akilli-sebeke-yatirimcisi-geliyor

Türkiye’nin en büyük 12. bankası olan ING Bank’ın Türkiye’den çekilme haberi sektöre bomba gibi düştü. Çekilme haberlerine her hafta bir yenisinin daha eklendiği sektörde piyasalarda dalgalanmalar meydana geleceği ve sektörün olumsuz yönde etkileneceği hakkında yorumlar yapılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Yapı Kredi Bankası’nın İtalyan ortağı olan Uni Credit Türkiye’nin ülkeden ayrılma kararı alması ve bu bankadan öncede HSBC’nin Türkiye’den çıkmayı değerlendirdiğini açıklaması ve dünya genelinde 35 bin kişiyi işten çıkarması gündeme gelmişti. Bir diğer iddia ING Bank’ın Türkiye’den ayrılması hakkında oldu.

Görüşmeler Devam Ediyor

Bloomberg tarafından yapılan habere göre konuya yönelik bilgi sahibi olan kaynaklardan bu iddianın ortaya atıldığı ifade edildi. Haber içeriğinde ING Türkiye biriminin satılmaya karar verildiğine dair hazırlıklar yapıldığı ve görüşmelerin devam ettiği söylendi. Görüşmeler kapsamında yerli bir rakip ile masaya oturulduğuna da dikkat çekildi. Satışa yönelik nihai bir kararın ise henüz olmadığı ifade edildi.

Konuya yönelik olarak bilgi veren kişi isminin açıklanmamasını talep ederken, bankanın potansiyel alıcılar ile görüşmelerine devam ettiği bilgisi de verildi. Görüşülen firmalar arasında rakiplerin de yer aldığı söz konusu olurken ING Bank’ın Türkiye’den tamamen çekilip çekilmeyeceği hakkında bilgi alınamadı.

ING Bank Türkiye biriminin satışı ile ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir ING Bank yetkilisinden ise açıklama yapılmadı.

2008 Yılından Bu Yana

Merkezi Hollanda’da bulunan ING Bank, 14 Aralık 2007 yılında ING Grubu Oyak Bank’ın tüm hisseleri satın alması ile Türkiye’ye gelmişti. ING Bank Türkiye bankacılık hizmet ve faaliyetlerine ise 7 Temmuz 2008 tarihinde başlamıştı. 2019 yılında ismini ING Türkiye olarak değiştiren bankanın son açıklanan verilerinde aktiflerinin toplamının 65,4 milyar TL olduğu görülmüştü. Vergi öncesi kar ise 1 milyar 976 milyon TL olarak açıklanmıştı. Banka Türkiye’nin en büyük 12. bankası olarak bilinmekte ve günümüzde 63 ilde 219 şube ile faaliyet etmektedir.