ING, Start-up’lara Silikon Vadisi Kapılarını Açıyor

ING İnovasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda, start-up’lar için hızlandırılmış program başlatıldı. ING tarafından başlatılan çalışma sonrasında MVP 1.0 ve daha ileri aşamada bulunan girişimlerin kabul edileceği açıklandı. Programa katılan start-up’lar için eğitim, mentorluk ve networking desteği verilecek.

ING Türkiye’nin asıl amacının müşterilere her durumda her yerde sorunsuz hizmet sunmak olduğu belirtildi. ING Inovasyon Merkezi kapsamında bankanın, start-up ekosistemini güçlendirmek için yeni ve güçlü bir çalışmaya adım attığı belirtildi. Start-up girişimleri için başvuru tarihi 7 Şubat tarihinde son bulacak. Programda verilen eğitimler hızlandırılmış şekilde gerçekleşecek. Programın sonunda başarı gösteren girişimler için 5 bin dolarlık sponsorluk desteği verilecek. Bununla birlikte başarılı olan girişimler için Silikon Vadisi’nin kapıları da açılacak. Bu durum start-up’lar için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Başarılı olan bir start-up Draper Üniversite tarafından hazırlanan 5 hafta süren Hero Training Programı kapsamında Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacak.

Başvuruların tamamlanmasının ardından 14 Şubat tarihinde eğitime hak kazanacak olan 6 ekip açıklanacak. Bu ekiplere verilecek eğitimin sonunda başarılı 2 ekip bir sonraki aşamaya geçebilecek. Bu süreçte yaklaşık 1 ay boyunca ING İnovasyon Merkezi içerisinde çalışma imkanı bulacaklar. 13 Nisan tarihinde ise son olarak Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacak olan start-up’un açıklanacağı belirtildi.