ING Türkiye 2022 Yılının İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

ING Türkiye 2022 Yılının İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı
ING Türkiye, 2022 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Banka tarafından açıklanan finansal sonuçlara göre ING Türkiye’nin vergi öncesi karı 748 milyon TL oldu.

Bu dönem içerisinde bankanın konsolide aktif toplamı 90,8 milyar TL olarak açıklandı. Diğer verilere bakıldığında ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik oranı yüzde 19,06 seviyesinde yer aldı. Bankanın vergi öncesi karı ise 748 milyon TL oldu. 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla toplam öz kaynakları 11,3 milyar TL ve toplam mevduatları 56,6 milyar TL’ye ulaştı. ING Türkiye’nin ekonomiye sağladığı kredi desteği ise 61,8 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplamda 73,4 milyar TL seviyesinde yer aldı.

“ING olarak kolay, akıllı ve kişisel bir müşteri deneyimi yaratan zahmetsiz bir bankacılık anlayışı ile faaliyetlerimize devam ediyor”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, pandeminin hafiflediği ve dünyanın normalleşmeye daha fazla ağırlık verdiği 2022 yılının ilk çeyreğinin bölgede yaşanan karışıklıkların küresel olarak ekonomik anlamda zorlayıcı etkilere sahip olduğunu dile getirdi. Gökgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ING olarak kolay, akıllı ve kişisel bir müşteri deneyimi yaratan zahmetsiz bir bankacılık anlayışı ile faaliyetlerimize devam ediyor ve finansal tablolarımızla da sağlam bir performans sergiliyoruz. Bu kapsamda, bir önceki yılın aynı dönemine göre vergi öncesi karımızda yüzde 147 oranında büyüme gösterdik. Ayrıca, ülke ekonomisine sağladığımız kredi desteğini yıl sonuna göre yüzde 16 oranında artırmaktan dolayı mutluyuz.”

“Yeni ürün ve hizmetler geliştirerek müşterilerimize kalıpların dışında hayatın içinde çözümler sunmaya devam ettik.”

“Bu süreçte ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geleceğin bankacılığı için yatırımlarımızı şekillendirmeyi sürdürdük. Şubelere de, kalıplara da sığmayan bankacılık anlayışımız doğrultusunda yeni ürün ve hizmetler geliştirerek müşterilerimize kalıpların dışında hayatın içinde çözümler sunmaya devam ettik. Müşterilerimizin ürünlerimiz ve mobil bankacılık hakkında bilgi alabildiği, dijital bankacılık odaklı ve modern tasarımıyla dikkat çeken ING House adında hizmet noktalarımızın ilkini İstanbul Marmara Forum AVM’de açtık. Bununla beraber müşterilerimize ING Mobil’de yer alan Cebimdeki Danışman üzerinden görüntülü görüşme yaparak Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açma kolaylığı sunduk.”