ING Türkiye 6,5 Milyon TL Destek Verdi!

Yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19) ile ilgili mücadele için ING Türkiye, salgının olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak ve bu alanda alınan tedbirlerden dolayı mağduriyet yaşayabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkıda bulunmak için 6 milyon 500 bin TL destek verdi.

ING Bank Türkiye bu miktarın 5 milyon TL’sini “Milli Dayanışma Kampanyası” için bağışladı. Kalan 1 milyon 500 bin TL’yi ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) aktardı. TOG Vakfı’na aktarılan tutarın ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ulaşması istendi. Böylelikle banka toplamda 6,5 milyon TL tutarında katkıda bulundu.

Toplumsal Yatırımlara Devam Ediyoruz

Konuya yönelik olarak bankadan yapılan açıklamada, “Bu kapsamda, koronavirüs salgınının ülkemizdeki ekonomik etkilerini azaltmaya önemli bir katkı sunacağına inandığımız Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon TL ile destek oluyoruz. Bununla birlikte virüsten etkilenen ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına aktarılmak üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı’na da 1,5 milyon TL bağışladık. ING Türkiye olarak, bu zorlu günleri en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyoruz. Türkiye’de yatırımlarına 2008 yılından bu yana devam eden bir kurum olarak, bu süreçte de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirip ülkemize destek olmayı sürdüreceğiz.” cümleleri yer aldı.

ING Bank Türkiye ve ING Grubu’nun “sorumlu bankacılık anlayışı” ile faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde salgının olumsuz etkilerini azaltmak için toplumsal yatırımlara devam edeceği belirtildi.