ING’liler Kolay Adres Tanımlamaya Şimdiden Başlayabilir

ING’liler Kolay Adres Tanımlamaya Şimdiden Başlayabilir
ING’liler Kolay Adres Tanımlamaya Şimdiden Başlayabilir

Müşterilerine daima zahmetsiz ve kolay çözümler sunan ING Bank, müşterilerine IBAN numarası olmadan para transferi imkanı sunuyor. Finans Gündem’de yer alan habere göre ING Bank müşterileri IBAN yerine kimlik, pasaport ya da cep telefonu üzerinden para gönderimi yapabilecekler. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2021 Ocak ayında başlatacağı sistemi ING’liler şimdiden kullanabilecekler. Kolay Adres Tanımlaması hakkında ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı açıklama yaptı. Kırmızı açıklamasında müşterilerinin dijital bankacılık avantajlarından yararlanmaları adına durmaksızın çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayan ING Bank, müşterilerine ocak ayını beklemeden kullanabileceklerini açıkladı. ING Mobil üzerinden “Hesaplar” bölümüne girdikten sonra “Kolay Adres” butonunun seçilmesi yeterli olacak. TL vadesiz hesaplarına bilgileri ekleyebilen ING’liler, aynı bilgileri dilerlerse IBAN ile de eşleştirebilecekler. En fazla 5 adet TL hesaplarına kolay adres tanımlanabilecek.

IBAN Girme Zorunluluğu Ortadan Kalkıyor!

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı açıklama yaptı. Kırmızı, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan ülkemizde dijitalleşme hızlanıyor. Pandemi ile birlikte pek çok kişinin hayatında ilk kez mobil ve dijital kanalları kullanmaya başlamasıyla bu hız daha da arttı. Dijital bankacılığın büyük sıçrama yaptığı bir dönemde, TCMB’nin bu yenilikçi sistemi hayata geçirmesi önemli bir adım oldu. Bu yeni nesil para gönderme teknolojisiyle birlikte IBAN kopyalama, yanlış ya da eksik IBAN girme gibi zorluklar ortadan kalkacak, müşterilerimiz para transferlerini çok daha kolay bir şekilde tamamlayabilecek.

Biz de bu süreçte altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak müşterilerimizin Kolay Adres tanımlamalarını yapabilmelerini sağladık. Türkiye’nin en iyi dijital kurumu olma hedefiyle dijital kanallarımıza yatırım yapıyor, müşterilerimize son derece pratik, kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşatmaya odaklanıyoruz. Müşterilerimizin dijital bankacılığın avantajlarından yararlanmaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” cümleleri ile açıklamasını sonlandırdı.