İş Arama Sürecinde Adaylar Kendini Tanımalı!

İş arama süreci içerisinde bulunan adayların sahip olduğu özellikleri bilmesi gerekir. Adayların eksik yönlerinin farkında olarak doğru işi bulması, bu noktada oldukça önemlidir.

Adayın kendini tanıması ve bilmesi, şirketlerinde açık olan iş pozisyonuna doğru personeli tercih etmesini sağlar. Yeni mezun olan bir kişi bile olsa, iş ararken dikkatli olunmalıdır.

Yetkinlik ve beceriniz fazla bile olsa, iş arama süreci içindeyken açık olan pozisyonlar, sizler için doğru pozisyon olmayabilir. Kimi zaman yetkinlikleriniz kimi zaman değerleriniz şirketle uyumlu olmayabilir.

Personel alımı sırasında doğru personelin seçilebilmesi için vizyon ve misyonlara uygun çalışan adaylarının istihdam edilmesi gerekir. Şirketin vizyon ve misyonuna uyumlu değilseniz, başvuru yapmamalısınız.

İş arama süreci içerisindeyken bir diğer önemli nokta, adayın kendisinin farkında olmasıdır. İş görüşmesi esnasında mülakatlarda sıklıkla sorulan “Kendinize bu işe uygun görüyor musunuz?” sorusu düşünülmelidir.

Bu ve bu tip benzerinde olan mülakat soruları aslında adayın kendisine ait özelliklere ne kadar hakim olduğunu ve ne kadar kendinin farkında olduğunu tespit etmek için sorulmaktadır.

İş arama sürecinde bulunan her adayın mutlaka yeteneklerine, becerilerine, eksik ve güçlü yönlerine hakim olması gerekir. Kendilerini bu yönlerde test etmeli ve kabiliyetlerinin farkında olmalıdır.

Kişisel gelişime katkı sağlamak kariyer yaşamında oldukça önemlidir. Kişi kendisini bildiği müddetçe iş yaşamında başarılı olur ve basamakları hızlı bir şekilde atlayabilir.