İş Bankası “El Birliği Destek Paketi” Hazırladı

14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında İş Bankası “El Birliği Destek Paketi” hazırladı ve hazırladığı paketle ilgili olarak açıklama yaptı. Bankanın Genel Müdür Yardımcısı olan Şahismail Şimşek, “Çiftçilerimiz ile El Birliği Destek Paketi kapsamında 60 aya kadar vade ve 250 bin TL’ye kadar uygun faiz oranlarıyla kredi desteği sağlıyoruz” dedi.

Tarım sektörüne yönelik olarak geliştirilen paket içerisinde uygun faiz oranları ile birlikte İmece Kart aracılığıyla tarımsal elektrik ve sulama ödemelerinde ilave faizsiz dönem avantajları sunulacak. Bu avantajlar çiftçilerin üretiminde kolaylık sağlayacak. Söz konusu olan pakete bankanın iştiraki olan Anadolu Hayat Emeklilik ve Anadolu Sigorta da katkıda bulunacak.

Verilen destek içerisinde 5 Haziran 2020 tarihine kadar Anadolu Hayat Emeklilik Çiftçilere Özel Emeklilik Planları’nda 250 TL’ye kadar ilave katkı payından yararlanabilecek. Ek olarak 100 TL değerinde Petrol Ofisi Positive Card ile akaryakıt avantajından çiftçiler faydalanabilecek.

6 Haziran 2020’ye kadar da Anadolu Sigorta’ya ait Bireysel Sağlık, Tamamlayıcı Sağlık, Birleşik Kasko, Modüler Konut ve Yeni Nesil Konut poliçelerinden düzenleten çiftçilere bu döneme özel olarak sunulan yüzde 5 ile 35 arasında değişen ek indirimler verilecek.

Destek paketi için başvurular banka şubelerinden ya da ücretsiz tarım uygulaması olan “İmeceMobil” aracılığıyla yapılabilecek.

İş Bankası Çiftçilere Teminat Kolaylığı da Verecek

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, pakete ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin Bankası’ olarak salgının tüm dünyayı ve ülkemizi etkilediği bu dönemde üreticilerimize destek olmak adına bir dizi fayda sağladık. Çiftçilerimizin işletme sermayesi konusunda artan finansman ihtiyaçları dikkate alınarak ‘Çiftçilerimiz ile El Birliği Destek Paketi’ni oluşturduk. Bu kapsamda 60 aya kadar vade ve 250 bin TL’ye kadar uygun faiz oranlarıyla kredi desteği sağlıyoruz.

Ayrıca üreticilerimiz, 30 Haziran 2020’ye kadar maksimum 18 ay vadeli ve 25 bin TL tutarındaki kredi için teminat kolaylıklarından faydalanabilecekler. Söz konusu krediye sadece gerçek kişi çiftçi müşterilerimiz başvurabilecek. Ayrıca İmece Kartlar ile yapılacak tarımsal elektrik ve tarımsal sulama ödemelerinde 31 Mayıs 2020’ye kadar devam edecek şekilde 1 ay ilave faizsiz dönem avantajı sunduk. Oluşturduğumuz bu paketin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını umuyor, bu vesileyle bugün evimize istediğimiz yiyeceği almamızı sağlayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.”