İş Bankası Geleceğin Bankasını İnşa Etmek İstiyor

İş Bankası Geleceğin Bankasını İnşa Etmek İstiyor
İş Bankası Geleceğin Bankasını İnşa Etmek İstiyor

Türkiye’nin ilk özel bankası olan İş Bankası, sektörde öncü niteliğinde adımlar atmaya devam ediyor.

Türkiye İş Bankası, iş modeli ve şube yapısı ile Türkiye’de bankacılığın geleceğini inşa etmeye hazırlanıyor. Nisan ayında İş Bankası’nın genel müdürü görevine getirilen Hakan Aran, bankanın dijitalleşme çalışmalarını değerlendirdi. Bunun yanı sıra 2021 beklentileri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Aran, temel hedeflerden bahsederken Atatürk ve Celal Bayar’ın tespitleri doğrultusunda bankanın 97 yıldan bu yana Türkiye için çalıştığına dikkat çekti. Celal Bayar, İş Bankası’nın ilk Genel Müdürü olarak biliniyor. Bunun yanında Aran, 100’ncü yıla giderken temel hedefler arasında geleceğin bankasını inşa etmek olduğunu vurguladı. Bu kapsamda şube yapısı, hizmet modeli, teknolojik altyapı ve personel yetkinliğinin ilk sırada olduğunu dile getirdi.

Sürdürülebilir Değer Yaratmak İlk Sırada

Bankanın 97’nci yılının içinde olduğu belirten Aran, bu kapsamda 100’ncü yıla doğru önemli hedeflerle gidildiğine dikkat çekti. Aran, bu bağlamda İş Bankası’nın vizyonunun sürdürülebilir değer yaratma temeli üzerine kurulduğunu dile getirdi. Türkiye’ye hizmet ederek geleceğin bankasını yaratmanın, şu andaki en önemli hedeflerden biri olduğu dile getirildi.

Salgın Döneminde Destek Sağlandı

2020 yılı, bilindiği üzere salgın sebebi ile oldukça talihsiz geçti. Hakan Aran da bu konuya dikkat çekerek İş Bankası olarak verdikleri desteği dile getirdi.

Banka, 2020 yılında en çok kredi veren ve en fazla istihdam sağlayan kuruluş oldu. Bunun yanı sıra müşterilerin mevduatı emaneti konusunda en çok seçilen özel banka olmayı da başardı. Hakan Aran bu nedenle 2020 yılının İş Bankası adına oldukça parlak geçtiğini vurguladı.

Ekonomiye dair düşüncelerini dile getiren Aran yüksek enflasyon ile mücadele döneminde olunduğuna dikkat çekti. Aran, bir diğer taraftan da istihdam ve büyüme konusuna değindi. İş Bankası’nın bu zorlu süreçte KOBİ, kurumlar müşteri, Ekonomiye Destek Paketi ve Devam Destek Paketi gibi ek çok kalemde destek sağladığına dikkat çekildi. Bu bağlamda banka, pandemi sürecinde müşterilerine önemli destekler verdi.

Türkiye İş Bankası, 2020 yılından bu yana müşterilerinin 42 milyar liralık borcunu da öteledi.