İş Bankası Ülke Ekonomisine 708 Milyar TL Destek Sağladı!

İş Bankası Ülke Ekonomisine 708 Milyar TL Destek Sağladı!

İş Bankası tarafından açıklanan 2021 yıl sonu tablolarına göre banka ülke ekonomisine 707,6 milyar TL destek sağladı. Bu destek ile birlikte İş Bankası, ülke ekonomisine en büyük katkı sağlayan özel banka olma unvanını kendisine sakladı.

2021 yıl sonu verilerine göre bankanın aktif büyüklüğü ise 926,6 milyar TL olarak açıklandı. Türkiye İş Bankası, “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olmaya devam etti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan banka Genel Müdürü Hakan Aran, “Paylaşılabilir ve sürdürülebilir değer üretme gayesiyle, ülke ekonomisinin ihtiyaçları doğrultusunda reel sektöre ve hanehalkına finansman desteği sağlamaya devam ettik. Köklü ve güçlü iş modelimiz ile kaynaklarımızı en doğru alanlara yönlendirmeye, tüm paydaşlarımız için katma değer yaratacak şekilde kullanmaya özen gösterdik” dedi.

İş Bankası En Büyük Katkıyı Sağlayan Özel Banka Oldu

Banka tarafından açıklanan verilere göre, ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarının 514,2 milyar TL’sini nakdi, 193,4 milyar TL’sini ise gayrinakdi krediler oluşturdu. 2021 yılsonu itibarıyla 707,6 milyar TL’ye yükselen destek ile birlikte İş Bankası, ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan özel banka oldu.

Bununla birlikte bankanın tasarruf sahipleri için öncelikli tercih olduğu görüldü. Yaygın hizmet ağı ve dijital temas noktaları ile birlikte kanal çeşitliliği sunan İş Bankası toplam mevduat hacmi 2021 yılsonu itibarıyla 595,6 milyar TL’ye ulaştı. Bu raklamla birlikte banka vadesiz mevduatta Türkiye’nin en büyük özel bankası sıfatını korudu.

Özkaynaklar Yüzde 28 Arttı

İş Bankası verilerine bakıldığında 2021 yıl sonu rakamlarına göre bankanın 13,5 milyar TL net kar elde ettiği görüldü. 2020 yıl sonu verilerine kıyasla bankanın özkaynak büyüklüğünde yüzde 28,1 oranında artış yaşadığı görüldü. İş Bankası özkaynak seviyesi 86,8 milyar TL olarak kaydedildi. Bankanın sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 20,4 seviyesinde gerçekleşti.