İş Bankası ve Vehbi Koç Vakfı’nın Programına 6 Girişim Seçildi

İş Bankası ve Vehbi Koç Vakfı'nın Programına 6 Girişim Seçildi

Türkiye İş Bankası ve Vehbi Koç Vakfı tarafından düzenlenen “Etki Girişimciliği Programı”na katılmayı hak kazanan girişimler belli oldu. Daha yaşanabilir bir dünya odağında girişimleri desteklemek amacıyla düzenlenen Program için birbirinden farklı pek çok proje sunuldu.

2022 yılının başında hayata geçirilen Etki Girişimciliği Programı’na (EGP) katılmaya hak kazanan 6 teknoloji tabanlı girişim seçildi. Hak kazanan girişimler; Blueit, Plantric, Senyorapp, Togi Teknoloji, Tospaa ve Walkino olarak yer aldı.

Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar için teknoloji tabanlı girişimler

Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre oluşturulan program, nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, iklim, erişilebilir ve temiz enerji, sürdürülebilir şehir ve topluluklar gibi alanlarda çevresel ve sosyal etki yaratan veya yaratma potansiyeline sahip teknoloji tabanlı girişimlerin ölçeklenmesine destek olmayı hedefliyor. Tüm bunlara ek olarak EGP Programı, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS ve İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı tarafından Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) ile yürütülüyor.

3 aşamadan oluşan ve 16 hafta süren yoğun mentorluk

Program ile ilgili verilen bilgilere göre, seçilen 6 teknoloji tabanlı girişim, 3 aşamadan oluşan ve 16 hafta süren yoğun mentorluk sürecini kapsıyor. Etki Girişimciliği Programı’nın birinci aşamasında ürün veya hizmetlerinin piyasayla uyumu, etki odağı ve iş modeli yeniden değerlendiriliyor ve iş modellerinin doğrulaması gerçekleştiriliyor.

Programın ikinci aşamasında ise sunulan çözüm/çözümler müşteri ve pazar koşullarına daha uyumlu hale getirmek amacıyla en yalın çözümlerin geliştirilmesini sağlıyor. Son aşamada da çözümler pazara sunuluyor ve satışların arttırılması, yatırım arayışı süreçleri gerçekleştiriliyor.