İş Bankası Yeni Sendikasyon Kredisi İmzaladı

Kovid-19 salgını ile pek çok banka ekonomik anlamda bozulmalar yaşamaya başladı. Bu bankalar arasına giren İş Bankası yeni sendikasyon kredisi anlaşması imzalamaya karar verdi. Anlaşma sağlanan kredi miktarının 539 Milyon Euro 207,5 Milyon Dolar olduğu ve 367 gün vadeli alındığı açıklandı.

İş Bankası 367 Gün Vadeli Kredi Anlaşması Yaptı

Dünyanın pek çok ülkesinde meydana gelen Koronavirüs salgını nedeniyle dünya ekonomileri çalkantılı bir dönem içerisine girdi. Hayatı resmen durma noktasına getirdiği için ekonomik konuları da doğrudan ilgilendiren Koronavirüse karşı pek çok banka önlem olarak sendikasyon kredisi anlaşmasına varmıştı. Bu anlaşmalardan bir yenisine de İş Bankası dahil oldu. Yeni sendikasyon kredisi anlaşması sağlayan İş Bankası’nın 539 Milyon Euro ve 207,5 Milyon Dolar tutarında ve 367 gün vadeli olarak kredi aldığı belirtildi. İş Bankası kredi anlaşması sonrasında yeni sendikasyon kredisi hakkında KAP’a bir açıklamada bulundu.

İş Bankasının almış olduğu kredi sonrasında KAP’a yaptığı açıklama ise şu şekildedir;

“Bankamız 539 milyon Euro ve 207,5 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzalamıştır. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin, en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti; Euro dilimi için Euribor+%2,00, ABD Doları dilimi için Libor+%2,25 olarak gerçekleşmiştir.”

Daha önce Yapı Kredi, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın da almış olduğu sendikasyon kredisi, hala devam eden salgın döneminde birkaç bankanın daha başvuracağı yöntemlerden olabilir.