İş Mülakatı Sırasında Mutlaka Yanınızda Olması Gereken Şeyler

İş görüşmesi mülakatına giderken yanınızda mutlaka dosyanızı hazır etmelisiniz. Dosyanın içerisinde özgeçmişinizin bir kopyası bulunmalı, hazırladığınız soruların yazdığı not kağıdı ve gerekli diğer belgeler yer almalıdır.

Bunları Yanınızdan Ayırmayın

İlk olarak yanınızda taşımanız gereken en önemli belge özgeçmişinizin kopyasıdır. Bazı firmalar, “Özgeçmişiniz yanınızdaysa bakabilir miyim?” diyerek adaylar arasında eleme yapabilmektedir, özgeçmişleri yanında olmayan adaylar elenmektedir. İş arama sürecinde özgeçmiş dışında iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir kartvizitinde bulunması önemlidir. Mülakat sırasında işe alım yetkilisine kartvizitinizi takdim etmeniz diğer adaylardan bir adım öne çıkmanızı sağlar. Görsellik iş mülakatında önemlidir. Eğer görsek örnek sunabileceğiniz bir mesleğe sahipseniz, önceki çalışmalarınıza ait örneklerin bulunduğu bir dosya hazırlayın ya da direkt olarak yanınızda taşıyın. Referanslarınız mutlaka yanınızda olsun. İş görüşmesi mülakatında referanslarınızı yetkili kişiye vermeniz, yine adaylar arasında ön plana çıkmanızı sağlar.

Farklı referanslar sunmanız da oldukça önemlidir. Bu nedenle referanslarınızın bulunduğu ayrı bir dosya yapmaya özen gösterin. Dosyanızın da özenli ve kronolojik sıraya göre yerleştirilmiş olmasına dikkat edin. Kalem ve not defterini unutmayın. İş görüşmesinde sizlere verilen cevapları not edebilirsiniz. Mülakata başlarken kalem ve not defterinizi çıkarmanız da profesyonel olarak algılanmanızı sağlayacaktır. Tüm bu gerekli evrak ve eşyaları yanınızda taşımanız profesyonel bir çalışan olarak algılanmanıza sebep olacağı için mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Başarılı bir iş görüşmesi için bunları unutmayın.