İş Hayatına Yeni Başlayacak Olanlara CEO’lardan Tavsiyeler!

Yeni mezunlar ve iş hayatına yeni başlayacak olanlar için “ilk iş günü” stresi oldukça fazladır. İş yaşamında henüz yeni olan bireyler, oldukça heyecanlı olur. Kariyerlerini ne yönde belirlemek istediklerine ve hedeflerine karar veremezler. Bu durumda kendilerine bir ilham kaynağı yaratmaları gerekir. Bu ilham kaynağı çevrelerinden biri de olabilir, iş hayatında başarıyı yakalamış kişiler de… İşte iş hayatına yeni başlayacak olanlara ünlü CEO’lardan altın değerindeki tavsiyeler!

Kanuj Malhotra, Barnes & Noble Education Dijital Öğrenci İşleri Başkanı

“Bir ürün geliştirirken hızlı hatalar sıra dışı olmaktan her zaman daha iyidir. Profesyonel yolculuğum boyunca başarısızlıktan edinilen tecrübeleri benimsemenin önemini keşfettim; ürününü yeniden değerlendirmene ve daha önce gözden kaçırmış olabileceğin alanlarda iyileştirmeler yapmana olanak tanır. Bu deneyimler seni daha iyi bir lider, yönetici ve ürün geliştirici yapar.”

Dani Reiss, Canada Goose Şirketinin CEO’su

“Fırsatlar hakkında konuşma yapmaya  ilk başladığımda ya da sadece kendi şirketime hitap ettiğimde iş dünyasında çokça gördüğün motivasyona dayalı konuşmacı olmak için büyük bir baskı hissettim ve bu ben değildim. Fakat bir arkadaşım, kendi tarzımda konuşursam daha etkili, çekici ve güvenilir bir konuşmacı olacağımı söyledi. Ve onu bunu söyledikten sonra hep kendim oldum.”

Laszlo Black, Humu Şirketinin Kurucusu ve CEO’su

“Okulda, tavsiye almak için sınıf dışında asla öğretmenlere yaklaşmadım. Danışmanlıkta, diğerleriyle boş ve anlamsız konuşmak beni hep rahatsız ederdi. Ancak bu ilişkilere yatırım yapacak ve sonuç olarak avantaj sağlayacak senden daha az yetenekli insanlar var. Bu ilişkileri kurmak işin bir parçası.”

Ron Rudzin, Saatva Kurucusu ve CEO’su

“Gençken hızlı hareket ediyor ve büyüme konusunda seni yolundan çıkaracak kadar heyecanlanıyorsun. Bunu ego için yapma. Akıllı olmalısın ve hemen bloktaki en büyük kişi olmaktan korkma. Sabırlı ol, her şeyi bir nizam içinde yürüt.”

Karen Fichuk, Randstad North America Şirketinin CEO’su

“Çoğunlukla aynı dalda, departmanda ve bazıları da aynı iş hayatında tüm kariyerleri boyunca çalışan, katip rolleri olan kadınlardan oluşuyordu. Fakat buna rağmen üç yıl sonra işten ayrıldım çünkü bir şubede yeterince ilerlemeyeceğimi düşündüm. Böylesine büyük bir şirkette çalışmak kariyer gelişimi ve sınır ötesi deneyim için büyük bir fırsattı, ancak fırsatımı fiziksel konumumla tanımlayarak kendimi kısıtladım.”

Victor Cho, Evite Şirketinin CEO’su

“Kendi roket gemin ol. Daimi mükemmellik ile çalış, işini kusursuz şekilde yap ve en önemlisi şirket için çözümler bul. Şirketler genellikle meritokrasiktir; yani, yüksek performans ödüllendirilir ve tanınır. İnsanlar genellikle buraya odaklanır ancak bu yeterli değil. Hızla ivme kazanan biriyle güvenilir bir ilişki kurduğunda senii yanlarına alacaklar ve ilerlemelerini yakından izleyebileceksin. Yeni fırsatlar yaratılacak ve kendilerini kanıtlamış olan çalışanlara bu fırsatlarda şans verilecek.”