İş Hayatında İşkolik Yöneticilerle Çalışmanın Yöntemleri Nelerdir?

Çalışma hayatında başarılı bir süreç için yöneticilere uyum sağlamak son derece önemli. Ancak yöneticinizin gecesi gündüzü yoksa ve uyum sağlamak konusunda birtakım sorunlar yaşıyorsanız yöneticinizi idare etmek zorundasınız. Aksi takdirde işten kaçan ve sorumluluk almak istemeyen birisi olarak görünebilirsiniz.

İş hayatında sürekli olarak işte zaman geçiren, kendine ait özel bir alan ayırmayan, mesaiye kalan ve çok çalışan yöneticilerle karşılaşmak mümkün. Bu kişiler kendi sorumlulukları altında çalışan diğer personelleri de büyük bir strese sürükleyebilir. Bu gibi durumlarda yöneticilerinin gözünden düşmek istemeyen çalışanlar büyük bir stres içerisinde duruma uyum sağlamak isterler ancak bu sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Peki işkolik yöneticiyle çalışmak zorunda kalanlar neler yapabilirler?

Yöneticinizin Bakış Açısını Düşünün!

İşkolik bir yönetici ile çalışanlar genellikle yöneticileri gibi çalışmak zorunda  hissedeler. Aslında bu doğru bir varsayımdır. Çünkü yöneticiler de çalışanlardan kendileri gibi bir performans beklerler. Böyle durumlarda çalışanların empati yapmaları son derece önemli. Kendilerini yöneticilerinin yerine koyarak hareket etmeleri gerekir. Böyle bir perspektiften bakıldığı zaman ve kesin hüküm vermeden önce durumun nasıl göründüğünün fark edilmesi gerekir. Ardından pek çok eksik durumu görebilir ve kafanıza takılan tüm soru işaretlerine yanıtlar bulabilirsiniz.

Çalışmanızı Engelleyen Problemleri Bulun!

Çalışma hayatında bazen kendimizi huzursuz hissedebiliriz. Böyle durumlarda çalışma motivasyonumuz düşmüş olabilir. İşe başlamadan önce bizi çalışmaktan alıkoyan sebepleri bulup değerlendirmek son derece önemli. Yöneticiyi suçlamadan önce kendi açımızdan baktığımız zaman belki de bizden beklenen görev ve sorumlulukları tam anlamıyla yapamadığımızı fark edebiliriz. Yöneticinize sürekli olarak iş hayatından ve durumdan şikayet etmek bir süre sonra sizin yetersiz olduğunuz izlenimini verebilir. Yaratıcı iş fikirleri ve iş yöntemleri ile fikirlerinizi yöneticinize sunduğunuz zaman iş hayatında beklemediğiniz kapıların açıldığını görebilirsiniz.

Yöneticinizle Konuşmaktan Korkmayın

Pek çok çalışan yöneticilerine durum hakkında bir konuşma yapmak istemezler. Özellikle işle ilgili sorunlarda konuşmak yaptıkları zaman işlerini kaybedebilecekleri yönünde bazı fikirlere kapılırlar. Bu durum sakin bir konuşma yapmak, sorunlarınızdan bahsetmek ve aslında durumu açıklamak son derece önemlidir. Yapacağınız başarılı ve sakin bir konuşma bir süre sonra amacınızı belirlemek, başarılı bir çalışma ortamı oluşturmak ve yöneticinizin kafasındaki kara bulutları dağıtmak açısından son derece önemlidir.

Fazla Çalışma Beklentisine Son Verin

Her çalışanın belirli bir çalışma saati ve kendisine ayırdığı özel anları bulunmaktadır. Bazen yöneticiler kendileri gibi düşündükleri personellerine gece yarısı mail atmaktan asla çekinmezler. Ancak bu durum çalışanları strese sokabilir. Bu durumda direkt olarak yöneticiniz ile konuşmak ve durumdan dolayı meydana gelen rahatsızlığınızı dile getirmek yerine gece atılan maillerin sabah dinç kalkıp verimli bir iş hayatı geçirmenizi engellediğinizi belirtebilirsiniz. Böylece özel yaşantınız ile iş yaşantınız arasındaki keskin çizginin farkını ortaya koyabilirsiniz.