İş Hayatında İtibar Yönetimi Nedir? Nasıl Sağlanır?

İş hayatında itibarı yakalamanın en önemli püf noktası müşterilerle iyi iletişim içinde olmaktır. Özellikle geniş kapsamlı işler için bu vazgeçilmezdir.

İş Hayatında İtibarı Sağlamak

İş hayatında itibari sağlamak verilen hizmet ya da satışı sağlanan ürünün arkasında durmak, ortaya çıkabilecek sorun ve kusurlarla düzelinceye kadar ilgilenmekle olur. Müşterilere önemli olduğunu hissettirmek iletişimin ilk kuralıdır. Kurulan iletişim sırasında satışı sağlanan hizmet ve ürünlerin geri bildirimlerinin alınması da kolaylaşır. Alınan geri bildirimler arasında negatif olanların görmezden gelinmemesi itibar yönetimi için önemlidir.

İtibar Yönetimi Nasıl Sağlanır?

İtibarı yüksek bir çalışan olmak ve itibar yönetimini doğru yapabilmek için sosyal medyanın gücü de kullanılır. İnternet ortamındaki çeşitli forumları ve şirketin sosyal medya hesaplarını sürekli takip ederek, yapılan olumlu ve olumsuz yorumlara en kısa süre içinde cevap vermek en doğru yoldur. Şirketlerin ve şirket çalışanlarının, rakiplerinin bir adım önünde olabilmek için kullanabilecekleri en iyi yöntem itibar yönetiminin iyi yapılmasıdır.

Şirketlerin ve çalışanların iş dünyasındaki itibarının artması faaliyet gösterilen ürün ve hizmet ile ilgili tam bilgiye sahip olmalarından da geçer. Müşterilerin son gelişmelerden ve yeniliklerden haberdar edilerek, faydalanmalarının sağlanması müşteri ilişkilerini geliştireceği gibi, iyi izlenim bırakarak itibar artışına da sebep olur.

Geri Bildirimlerin Doğru Takip Edilmesi

Çalışanların satışını ve tanıtımını sağladıkları ürünün olası tüm platformlardaki geri bildirimlerini takip etmeleri ya da ettirmeleri gerekir. Geri bildirimin olumsuz olduğu durumlarda müşteriye birebir ulaşılarak çözüm üretilmesi gerekir. Çözülen sorunlardan sonra müşteriden aynı platformda sorununun çözümüne dair de yorum yapmasını rica etmek itibar yönetimine katkı sağlayacaktır. Olumlu geri bildirimlere de kayıtsız kalmamak ve teşekkür ederek cevap vermek iş hayatında itibar yönetimi açısından önem taşır.

Bireysel İtibar Yönetimi Hakkında

Çalışanların bireysel olarak itibar yönetimi sağlamasının yolları ise işine tam hakimiyet, iş arkadaşlarıyla sağlıklı ilişkiler kurmak, çalıştığı iş kolu ve şirket ile ilgili eksiksiz bilgi sahibi olmak, işindeki rakiplerini tanımak, rakiplerin ürün ve hizmetlerini de takip ederek kendi işini ve kendini geliştirme yoluna gitmek olarak sıralanabilir.