İş Hayatında Pozitif Biri Olmanızı Sağlayacak İpuçları

Çoğu zaman iş hayatında enerjinizin bitip tükendiğini, kendinize zaman ayıramadığınızı, olumsuzlukların üst üste geldiğini ve bu nedenler sebebiyle yıpranmış olduğunuzu hissedebilirsiniz. Tüm bunlar, verimliliğinizi ve performansınızı düşürecek etkenlerdir. İş yaşamının stresi ve baskısı altında, her çalışan ezilebilmektedir. Bu süreci atlatmanın en iyi yolu pozitif bir zihne, pozitif düşüncelere sahip olmaktır.

İş hayatında pozitif olarak, daha büyük başarılara adım atabilir, negatif yönde seyir eden iş yaşamınızı pozitif yapabilirsiniz. Çoğu kişi olumsuzlukların ardı ardına yaşanması sebebiyle bu durumun hep böyle bir gidişatta olacağını düşünür fakat, yanlıştır. Değiştirmek için yapmanız gereken tek şey pozitif biri olmak! Peki nasıl pozitif biri olabilirsiniz?

Öncelikle kendi kendinizle konuşmayı öğrenmelisiniz. Kendinizi telkin etmelisiniz. Hayatınıza “yapabilirsin, vazgeçme, başarabilirsin” gibi cümleler eklemeli ve içinizden bu cümleleri söyleyerek kendinizi motive etmelisiniz. Kendinize olan inancınızı arttırırsanız, ortada bir engel kalmadığını da görmüş olursunuz.

Kendinizi sevmelisiniz. Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Kimi zaman hayatta zor durum ve olaylarla mücadele etmek gerekebilir. İş hayatında başınıza kötü olaylar gelebilir. Fakat bu durumlardan yakınmak yerine kendinizi severek, güçlü yönlerinizi kullanarak ve kendinizi sürekli olarak kaygı ve endişe duygularından uzak tutarak bu dönemi atlatabilirsiniz.

Temiz hava, deniz kokusu, sahilde yapılacak bir yürüyüş, günün tüm stresini üzerinizden almaya yetecektir. Doğa ile zaman geçirmek, olumsuz düşünceleri ortadan kaldırmanın en iyi yoludur. Aynı zamanda beyninizin temiz hava sayesinde arınmasını, pozitif yönlere hakim olmasını da sağlayabilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre iş hayatında meditasyon yapan kişilerin olumsuz durumlara karşı daha sabırlı, anlayışlı ve duygularını kontrol edebilen bir yapıda olduğu görülmüştür. Kendiniz hakkında farkındalık yaratmanın en iyi yolu meditasyon yapmaktır. Eğer olumlu bir şekilde düşünmek istiyorsanız, ruhunuzu ve bedeninizi arındırmalısınız. Yoga gibi, nefes egzersizleri gibi ufak ve yorucu olmayan meditasyonlar ile bunu sağlamanız mümkün!

Düzenli olarak spor yapmak da iş hayatındaki olumsuzlukları ortadan kaldırmanızı, daha pozitif biri olmanızı sağlıyor. Günlük yaşamının yaklaşık olarak 45 dakikasını sporla geçiren bir birey, duygularıyla ve kendisiyle daha yakından bağlantı kurabilir. Bireylerin 45 dakikalık bir yürüyüşe çıkması daha verimli olmasına da katkı sağlıyor. Çünkü spor yapmak vücudun dinç kalmasını sağlıyor. Eğer çalışma yaşamanızda daha verimli, performansı yüksek bir çalışan olmak istiyorsanız haftalık programınızın bir bölümünü spora ayırmalı ve bu durumu ihmal etmemelisiniz!

İş hayatında belki de en önemli detay, gönüllülük esasına göre çalışabilmektedir. Atalarımızın da dediği gibi “İyilik eden, iyilik bulur.”. Eğer iş yaşamınızda pozitif olaylarla karşılaşmak istiyorsanız evrene iyilik mesajları yollayın. Çalışma arkadaşlarınıza hiç beklemedikleri anda ufak iyilikler yapın. Onların mutlu olması, çevrenizdekilere iyilik yapmanız bir süre sonra size geri dönüş sağlayacaktır. Evrenin bir duvar olduğunu ve duvara attığınız topun çarparak daha hızlı bir şekilde size geri döneceğini unutmayın!