İş Hayatında Teknoloji Neden Önemlidir?

Gelişen bir çağda olduğumuz varsayıldığı zaman, iş hayatında teknolojinin önemi inkar edilemez. Geçmişte, günümüz teknolojileri bir hayal gibi düşünülürken, bugün yeni teknolojik gelişmelere çok hızlı bir şekilde adapte olabiliyoruz. Oxford Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen bir araştırma sonrasında birkaç yıl sonra, bugün tercih edilen mesleklerin yarısının ortadan kalkacağı ve artık kullanılamayacak duruma gelmesi bekleniyor. Bugün aktif olarak kullandığımız akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve tabletler tüm işimizi oturduğumuz yerden yapmamızı sağlayacak.

Teknoloji korkutucu gibi görünse de avantajları da son derece fazla. Teknolojiden korkmak ve kaçmak yerine, uyum sağlamak son derece önemli. Peki aktif bir iş yaşamı için teknolojiye nasıl yaklaşmalısınız?

Teknolojiyi Benimseyerek Kullanın

Çoğu zaman eski günlerin daha masum olduğunu düşünerek hayıflanırız. Ancak bunu düşünmek yerine teknolojinin hayatımızı nasıl kolaylaştırdığına odaklanmalıyız. Teknolojiden korkup kaçarak alışmak pek mümkün olmayacaktır. Bu konuda girişimcileri örnek alabilirsiniz.

Örneğin emlak sektörünü düşünelim. Ev satın almak ya da kiralamak hala aktif olarak gerçekleştirilen bir eylem. Ancak teknolojiyi aktif olarak kullanan gençler artık eski yöntemleri kullanmaktan vazgeçmiş durumda. Bunun için ev ev gezmek yerine teknolojiyi kullanarak sanal turları tercih ediyorlar. Oturdukları yerden akıllı telefon ile süreci daha etkili biçimde yönettikleri biliniyor.  Bu durum zaman ve enerji tasarrufu da sağlıyor.

Robotlara Alışın

Yakın gelecekte teknolojinin gittiği noktaya bakılırsa pek çok işi robotların ve akıllı cihazların yapması bekleniyor. Bazı yemek zincirlerinde kullanan akıllı otomatlar günümüzde örnek olarak gösterilebilir. Bir insan gücüne ihtiyaç duymadan paranızı atıp seçiminizi yapıyor ve ürününüzü alıyorsunuz. Günümüzde Uber tarafından da sürücüsüz araç döneminin başlaması için etkili çalışmalar yapılıyor. Robotlardan korkmak ve inkar etmek yerine, çağın gereklerine uygun olarak alışmaya ve kullanmaya çalışmak sizin yararınıza olacaktır.

Yeni İş Hayatını Araştırın

Amazon ya da American Express gibi firmaların çalışanları bu süreç içerisinde teknolojiyle iç içe oldukları için ofis ortamında çalışmıyorlar. Kendi evlerinden çalışan bireyler için lokasyonun herhangi bir önemi kalmıyor.

Günümüzde artık kişiler fiziki olarak bir dükkana giderek alışveriş yapmayı dahi istemiyorlar. Bunun için internet kullanılıyor. Uzaktan iletişim ve çalışma sisteminin gelecekten herkesi etkisi altına alması bekleniyor. Bu durumda yeni iş hayatının ipuçlarını araştırarak, gelecekte nasıl bir düzen olacağına şimdiden kendinizi alıştırabilirsiniz.

Bir dijital pazarlama ajansında çalışıyorsanız bu süreçte Google ya da Apple gibi büyük şirketlerin pazarlama stratejilerini inceleyerek kendinize örnek alabilirsiniz. Böylece kafanızda bir fikir oluşmuş olur.

Büyük Veri Kavramını Öğrenin

Hedef alınan müşteri kitlesi bugün hayatın her alanında belirli datalarla ipuçları vermektedir. Örnek vermek gerekirse;

Hedef kitle en çok hangi televizyon kanalını izliyor?

Günümüzde hangi kargo şirketi daha çok tercih ediliyor?

Hangi yemek zinciri daha fazla tercih ediliyor?

gibi soruları artırmak mümkün. Bir çalışan ya da bir şirket sahibiyseniz bu noktada hedef aldığınız müşteri kitlesinin tercihlerini ve alışkanlıklarınızı iyi analiz etmelisiniz. Böylece daha etkili bir çalışma performansı sergileyebilirsiniz. Gelecek dönemde data çok önemli olacak. Bu sebepten dolayı bir veritabanı oluşturmak son derece etkili olabilir.