İş Hayatındaki 7 Profesyonelden 7 Zaman Yönetimi Önerisi!

İş hayatında zaman yönetimi konusunda başarılı olmak, aynı zamanda dikkat ve stres yönetiminde de başarılı olmak demektir. Bir işi yapmak adına belirlenecek olan zaman (ki bu iş hedefleriniz, sorumluluklarınız ya da mola süreniz bile olabilir) bir daha geri alamayacağınız tek şeydir. Bu nedenle iş yaşamında doğru zaman kelimesi önemlidir. Zamanı doğru kullananlar ancak ve ancak başarılı olacaktır. Çünkü zaman telafi olmayan tek şeydir.

Elon Musk

“İletilecek mesaj, işi yapmak için gerekli olacak en kısa yoldan direkt bir şekilde gönderilmelidir. Bu sorunu çözmenin yolu, tüm seviyeler arasında serbest bir bilgi akışının olmasına izin vermekten geçiyor. Departmanlar arasında iletişim kurmak için; bireysel bir katılımcı yöneticileriyle, bir başkan yardımcısıyla ya da başka departmandan bir yöneticiyle kolaylıkla konuşmalıdır. İnsanlar doğrudan konuşmalı ve doğru olanı yapmalı.”

Dustin Moskovitz

Asana şirketinde CEO olan Moskovitz, Çarşamba günleri şirket içerisinde asla toplantı yapmadıklarını ve No Meeting Wednesday kuralını şu şekilde açıklıyor:

“NMW’nin en üstteki hedefi, çalışanların enerjlerini tamamen işlerine vermeleri için zaman boşluğu yaratmaktır.”

Yani, her çalışanın/bireyin zaman yönetiminde başarılı olabilmesi için zaman boşluğu yaratması gerekir diyor.

Josh Luber

“Üretkenliğimi korumak için en iyi yolun gün içinde kestirmekten geçtiğini buldum. Günde 2 kere 11 dakikalık uykularla kendimi yenileyerek verimimi ve enerjimi artırıyorum.”

Sara Blakely

Evinin ofisine çok yakın olduğunu belirten Blakely:

“Arkadaşlarımın deyimiyle ‘sahte işe gidip gelme’ yöntemi adı verilen bir çözüm buldum. Spanx’e gitmem için gerekli olan saatten bir saat erken uyanıyorum ve Atlanta’da amaçsızca yürüyerek düşünüyorum. İşim gereği birçok sıkıcı etkinliğe de katılmak zorunda kalıyorum. Bulunduğum yeri terk edemediğim için ben de bir not defteri taşımaya başladım.”

Jason Fried

“Dünyadaki bütün teknikler ve tavsiyeler ‘hayır’ demenin yerini tutamaz. Kendime sürekli olarak görev eklemek yerine yapacak şeyleri olabildiğince az tutmaya çalışıyorum. Zamanınız ve dikkatiniz en değerli kaynaklarınızdır. Kendi yapmanız gerekenlere odaklanmak için hayır demeyi bilin.”

Meg Whitman

“Bir karar verme zamanı geldiğinde, zaman kaybetmeyi bırakın. Hızlı bir evet ya da hayır, yavaş bir evet ya da hayırdan çok daha önemlidir. Bu sayede bir sorun olsa dahi hızlıca sorunu kavrayıp çözüm üretebilirsiniz.

İnsanlar bir durumu analiz ederken kendilerini dondurabilir. İhtimalleri çok fazla irdelemek hareket kabiliyetinizi kısıtlayacaktır. Bu yüzden olabildiğince hızlı düşünüp harekete geçmelisiniz. Ardından gelecek şeyler kötü de olsa, bunları kontrol edebilmek için beklenmedik şeyler olması gerekiyor.”

Brian Chesky

“Gün içinde gerçekleştirmek istediğiniz her şeyin bir listesini yapın. Bu listeyi hazırlarken mümkün oldukça ayrıntılara yer verin. Birkaç benzer görevi ise gruplayın. Ardından işe başlayın. Yapmanız gereken 20 şeyi listeleyin. Aslında bu 20 şeyi de yapmanıza gerek olmadığını fark edeceksiniz. Eğer bunları gruplarsanız, 3 büyük şey yapmış olacaksınız.”