İş Hayatınızı Etkileyecek 9 Altın Kural!

İş hayatınızı daha etkili ve başarılı bir hale getirmek istiyorsanız, iş yaşamınızı pozitif yönde etkileyecek altın kurallara dikkat edebilirsiniz. Bu kurallar iş yaşamınız dışında da uygulayabileceğiniz, hayatınızı rayına oturtmak adına alışkanlık haline getirebileceğini yöntemlerdir.

Öncelikle neye sahip olursanız olun, o şey için şükredin. Şükretmek, mucizeleri karşınıza çıkarmaya yarar. Bir süre sonra eşsiz fırsatlar, iş teklifleri aldığınızı görebilirsiniz. Bir nevi etrafa ve kendi ruhani dünyanıza olumlu enerji yaymış olursunuz.

  • Her şey hayal etmekle başlar. Zihninizde hayalinizi kurmadığınız, kalbinizde hissetmediğiniz hiçbir şeyi yaşamazsınız. İnsan inandıkları ve hayal ettikleriyle hayatta kalır. Bir hedefiniz varsa önce bu hedefi zihninizde canlandırmayı denersiniz. Bu durum insana cesaret ve özgüven de verir. Hayal kurarken de büyük düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Büyük hayaller, büyük girişimler demektir.

  • Her şirketin ve çalışanın bir vizyonu, bir misyonu olmalıdır. Vizyon sahibi olmak, belli sınırlar içerisinde kendinizle mücadele ettiğinizi gösterir. Düşüncelerinizi bu yönde empoze ettiğinizi ve vizyon sahibi biri olarak hareket ettiğinizi belirtir. Düşüncelerinizi farklı kılmak ve özgün bir vizyon sahibi olmak için farklı bakış açılarına sahip olmalısınız. Bunun için de düşünce biçimlerinize farklı yorumları getirmeyi denemelisiniz. Örneğin bir olay yaşadınız ve yaşadığınız olay sonucunda başarısızlık elde ettiniz. Yaşadığınız başarısızlığı telafi etmek için kaç çeşit yol bulabilirsiniz?
  • Bahane üretmek, basit insanların yapacağı bir eylemdir. Bahane üretmek yerine sorumluluklarının farkında olan ve hatasını üstlenen kişiler yalnızca başarıya ulaşabilir. İş yaşamında başarılı bir yönetici ya da lider olmak istiyorsanız öncelikle kendinizle barışık olmayı öğrenmelisiniz.

  • Bir potansiyeliniz oluğunu unutmayın. Her insanın kendine özgü bir yeteneği vardır. Henüz bu yeteneği fark etmediyseniz, bir tatile çıkmaya çalışın ya da yeni bir hobi edinmeyi deneyin. Sonunda başarılı olduğunuz alanı mutlaka bulacaksınız. Bulduğunuz zamanda da mutlaka bu yeteneği iş hayatınızda kullanmaya çalışın.
  • Eğer yeteneklerinizi keşfedebilirseniz, yeteneğinizin olduğu alandaki fırsatları daha yakından takip edebilirsiniz. Hayat fırsatlar ve tehditlerle doludur. Her yaşadığınız üzücü ya da mutlu olay, sizin için bir fırsattır. İş yaşamında da başarısızlıklarınızdan fırsat elde etmeyi öğrenmelisiniz.

  • Ne olursa olsun hayallerinizi peşinden gidin ve hayallerinizi engelleyen insanlara karşı bir mesafe koyun. Bu mesafe sizin gelecekte daha iyi bir insan olmanızı sağlayacaktır.
  • Çevrenizde yaşanan olaylar karşısında empati yeteneğinizi geliştirin. Başarılı bir takım çalışmasının temelinde güven, samimiyet ve empati vardır. Bir insanın size güvenmesini istiyorsanız, onu dinleyin ve anlamaya çalışın.

  • Bazı durumların geri dönüşü yoktur. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman geri dönmeyi değil, ilerlediğiniz yolda değişimler yapmayı tercih edin. Bu sayede geri dönüşü olmayan yollardan bile zaferle ayrılabilirsiniz.
  • Zaman geri alamayacağınız tek şeydir. Zamanınızı yönetmeyi öğrenmelisiniz. Zamanı yönetmek, iş hayatının en önemli unsurudur. Başarılı olmak için zamanınızı iyi kullanın.