İş Hayatınızı Kolaylaştıracak 6 Mobil Uygulama

İş yaşamınızı daha kolay ve pratik hale getirebilecek mobil uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar, çalışan bireylerin zaman yönetiminde daha başarılı olmasına yardımcı olur. Yoğun iş temposuna sahip olan tüm bireyler için çok daha hızlı bir şekilde karmaşık problemleri çözmeye, akılda kalıcı notlar oluşturmaya ve teknolojiden faydalanarak kısa zamanda pek çok işin yürütülmesini sağlar.

Profesyonel yaşamın en değerli unsuru zamandır. Çalışanların zamanı aktif ve verimli bir şekilde kullanabilmesi, günümüz iş dünyasında daha önemli bir hale gelmiştir. Teknolojinin giderek ilerlemesi, iş yaşamını hem kolaylaştıran hem de zorlaştıran bir unsurdur fakat teknoloji, doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde oldukça faydalıdır. Çalışanların hem işlerinde hem de ev yaşamlarında daha düzenli bir iş yaşamı yürütebilmesi için mutlaka bu mobil uygulamalardan destek alması gerekir.

Dropbox: İş yerinde sürekli olarak dosyalarla uğraşmak yerine, telefonunuza yükleyeceğiniz bu uygulama tüm dosyalarınızın düzenli olmasını ve iş yerinde tamamlayamadığınız ya da üzerinde çalışmak istediğiniz dosyaları, telefonunuzun hafızasına depolamayı sağlar. Klasör sistemiyle saklayabileceğiniz dosyalar, basit bir senkronizasyon sayesinde iş yaşamınızı kolaylaştıracaktır.

Evernote: Özellikle asistanların ve sekreterlerin kullanabilecekleri bir mobil uygulama olan Evernote, pek çok alanda iş yaşamını kolaylaştırmaktadır. Kısa notlar alınmasını, bu notlara resimler eklenmesini, notlara hatırlatıcı eklenerek planlar oluşturulmasını sağlar. Sunumların başarılı bir şekilde ilerlemesi için alacağınız notları bu uygulamada saklayabilirsiniz. Üstelik uygulamanın bilgisayar versiyonu da bulunmaktadır. Telefonunuz ve bilgisayarınız ile uygulamayı senkronize ettiğiniz takdirde tutmuş olduğunuz tüm notları, bilgisayarınızdan telefonunuza ya da tam tersi şekilde aktarabilmeniz mümkündür.

Cisco WebEx Meetings: Saha elemanı olarak çalışan personellerin mutlaka kullanması gereken bu mobil uygulama, nerede olursanız olun yöneticiler ya da diğer çalışanlarla iletişim halinde kalmanızı sağlar. Şirketlere özel olarak düzenlemeler sağlayabilen Cisco WebEx Meetings, yüksek çözünürlük kalitesi sayesinde konferans konuşmalarını geçekleştirir. Bu sayede çalışanların her an haberleşmesini sağlar.

Toggl: Yine zaman yönetimi konusunda başarılı mobil uygulamalardan biri olan Toggl, proje oluşturulmasını, bu projelerdeki zaman çizelgelerin ayarlanmasını, proje yönetiminin gerçekleştirilmesini ve geliştirilmesini destekleyen bir uygulamadır.

My Lif Organized (MLO): Bireysel olarak kullanabilen My Life Organized (MLO), haftalık ve aylık planlarınızı oluşturabileceğiniz, projelerinizi hazırlayabileceğiniz, tarihlere ve görevlerin önem sırasına göre programlarınızı hazırlayabileceğiniz kişisel asistan uygulamalarından biridir. Hedefleriniz doğrultusunda basit planlamalar yaparak, hatırlatıcılar ekleyerek istediğiniz alanda daha başarılı bir zaman ve performans yönetimi sahibi olmanızı sağlamaktadır. Gün, hafta, ay ya da yıl olarak planlamalar yapılabilmektedir. Birçok görevi aynı anda planlayabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Roboform: Bilgisayarınızdaki ve mobil cihazınızdaki verileri güvenlik altında tutmak ister miydiniz? Özellikle yöneticiler ve üst düzey yöneticiler açısından oldukça önemli bir konu olan veri güvenliği için Roboform mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Bilgisayarlarınızdan da tek bir şifre yoluyla senkronize edebileceğiniz uygulama, tüm verilerinizin koruma altında kalmasını sağlamaktadır. Bu sayede şifre değiştirme, bulma, güvenlik ihlali gibi durumlara karşı sizi koruma altına almaktadır.