İş İmkanları En İyi Olan 10 Ülke

İş imkanları konusunda bulunduğunuz şehri ya da ülkeyi yetersiz görüyorsanız, sizlere en iyi imkanları sunacak olan ve sürekli olarak beyin göçü alan ülkeleri merak ediyor olabilirsiniz. Cazip çalışma olanakları, dolgun maaş avantajı ve iyi iş imkanı ile sizlere çeşitli fırsatlar sunan ülkeler için okumaya devam edin!

Listeye ilk sıradan Norveç giriyor. Kuzey Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olarak görülen Norveç’te dolgun maaşla çalışabileceğiniz iş imkanları bulabilirsiniz. Fakat burada çalışmadan önce, ülke tarafından aranan bir şart vardır. Herhangi bir alanda uzman olmanız gerekmektedir. Sosyal haklardan da faydalanabileceğiniz Norveç için uzmanlık alanlarınızı geliştirmeniz gerekiyor.

Kanada, listeye ikinci sıradan giriş yapıyor. Bu ülkenin en büyük özelliği çok kültürlü olması… Dolayısı ile ülke içerisinde çok uluslu şirketler bulunuyor. Farklı ülkelerden gelen birçok insan bulunduğu için şirketlerin yapısı çok uluslu oluyor. Kanada’yı cazip yapan iş imkanları arasında sosyal hakların fazla olması ve çalışma standartların üst seviyede olması yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma hayatına katılım yüzde 70 oranında yer alıyor. Ülkedeki herkes hayalindeki işi yapabilecek potansiyele sahip. Çalışma koşulları baz alındığında Amerika Birleşik Devletleri, en düşük işsizlik oranına sahip ülke olarak görülüyor. Cazip kılan yanı ise saatlik olarak çalışabilme avantajının olması…

Çalışma standartları bir yana yaşam standartları da üst seviyede olsun istiyorsanız güçlü ekonomisiyle dikkat çeken Avustralya’yı tercih edebilirsiniz. Avrupa ülkelerinden biri olan Avustralya’da da işsizlik oranı oldukça düşüktür. Ayrıca dolgun maaş alabileceğiniz iş imkanları da bu ülkede bulunmaktadır.

Gelişmiş ekonomi söz konusu olduğu zaman akla ilk olarak İsviçre gelir. Eğer işten çıkarılma korkusu olmadan çalışmak istiyorsanız, İsviçre’yi tercih edebilirsiniz. Çünkü ülke içerisinde 25 binden fazla meslek türü mevcut ve çalışma oranı yüzde 80 oranında… Aynı zamanda işten çıkarılma oranının en düşük olduğu ülke…

800 binden fazla iş imkanı olan bir ülkede çalışmak istiyorum diyorsanız listeye altıncı sıradan giren İngiltere’yi tercih edebilirsiniz. İşsizlik sorununun neredeyse olmadığı ülke içerisinde özellikle çok uluslu şirketlerin bulunması sayesinde rahatça iş bulunabilmektedir.

Kalabalık nüfusuna rağmen Çin’de iş bulmak oldukça kolaydır. Çalışanlarına gerekli olan tüm ihtiyaçları sunan ülke, iş ve sosyal hakları ön planda tutan bir çalışma ortamı sunmaktadır. Güçlü ekonomisi sayesinde de dolgun ücretler üzerinden çalışanlarını tatmin etmektedir.

Çok fazla beyin göçü alan ülkelerden birisi de Almanya’dır. Günümüzde Almanya’da yaşayan 4 milyona yakın Türk bulunmaktadır. Söz konusu iş ve sosyal haklar olduğunda, en tatmin edici ülkelerden birisidir.

Listeye son sırada dahil olan Katar, son zamanlarda en çok beyin göçü alan ülkelerden birisidir. Katar’a çalışmak için gitmek istiyorsanız inşaat, mühendislik ya da sağlık alanında bir mesleğe sahip olmalısınız. Eğer dolgun maaş ve keyifli bir iş ortamı hayal ediyorsanız, Katar tam da size göredir!