İş Yaşamındaki Başarılı Kadınlardan Öğrenmeniz Gereken 2 Önemli Ders!

İş yaşamında başarılı ve güçlü bir kadın olmak, başarılı ve güçlü bir erkek olmaktan daha zordur. Çünkü günümüz iş dünyasında bile halen daha kadınların güçlü ve başarılı olunmasına karşı negatif bir bakış açısı bulunmaktadır. Bu nedenle, kadınlar, iş yaşamında başarılı ve etkili bir profil sergilemek adına daha hırslı ve oyuncu davranmak zorunda kalır. Kendilerini ve iş yaşamlarını değiştirme sürecine girerler.

Glamour Eski Editörü Cindi Leive şöyle demektedir, “Haydi sevilebilir olmayı, bir şeyleri kendileri ve başkaları için fazlasıyla isteyen kadınları ekleyerek tekrar tanımlamak için çözelim. Bir diğer deyişle hırslı kadınları.”. Eğer hırslı kadınları anlayabilir ve çözümleyebilirsek iş hayatında daha başarılı olabiliriz! Çünkü onlardan öğrenilecek pek çok püf nokta bulunmaktadır…

Sinema sektörünün başarılı yüzlerinden biri olan Reese Witherspoon, hırslı kadınların teşvik edilebildiği takdirde dünyayı değiştirebilecek güçte olduklarını dile getirmektedir. Kendisi bu konuda kadınlara güç vermek ve kendi hikayelerini anlatabilmek için bir film yapım şirketi kurmuş ve o zamanlar bu pazar içerisinde başarılı olamayacağı, şirketinin birkaç yıldan daha uzun süre piyasa içerisinde yer alamayacağını söylemişlerdir. Bunun üzerine Witherspoon meydan okuyarak kendi ürettiği HBO dizisinde (Big Little Lies), ilk sezonuyla birlikte 8 adet Emmy Ödülü almıştır.

Witherspoon’un “Hello Sunshine” adını vermiş olduğu şirketine Apple şirketi de destek vermiş ve 3 adet kadın odaklı proje oluşturmuştur. Apple tarafından verilen bu destek tüm haber ve televizyon kanallarında yayımlanmıştır. Apple, Witherspoon’un şirketine 20 bölüm için 240 milyon dolar ödeme yapmıştır. Bu ödemesini gerçekleştirirken Witherspoon için Netflix ve Amazon gibi şirketlerle baş edebilecek güçte bir hırsa sahip olduğunu dile getirmiştir. Bu durumda öğrenilecek ilk ders, pes etmemek ve hırslı olmaktır. İç güdülerinizi dinleyerek mücadele etmeyi tercih etmelisiniz.

Oyuncu, yapımcı ve yazar olan Mindy Kailing, kadınların kendisine “Neden o kişi ben olmayayım?” diye sormasını öneriyor. Kadınların yaşamak istedikleri hayalleri yaşamaları gerektiğini vurgulayan ve yeteneklerini asla azımsamaması gerektiğini savunan Kailing, bir kadının ya da insanın bir işi başarmak adına yola çıktığında, başarmayı hak ettiğine dair inanca sahip olması gerektiğini önermektedir. Eğer bu başarı size sunulmuyorsa, onu elde etmek uğruna her türlü seçeneğe başvurmalı ve kendi başarınızı kendiniz yaratmalısınız.

Kailing birilerinden izin almadan kendi hayatınız için en doğru olanını yapmanızı öneriyor ve en sevdiği kadın tipinin “Böyle yapsam olur mu?” diye sormayan ve kendi bildiğini okuyan kadınlar olduğunu dile getirmektedir. Kadınların güçlü yanlarını azımsamaması gerektiğini söyleyen Kailing, bir rol modeli elde edilecek kişinin kendisinden ibaret olması gerektiğini savunmaktadır. Yani, ikinci önemli ders daima kendiniz olmak, başkalarından izin istemeden sonucunda başarısız bile olsanız kendi bildiğinizi yapmak ve asla güçlü yönlerinizi hafife almamaktır.