İşten Çıkış Mülakatı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

Genel olarak kariyer yazıları içerisinde işe alım mülakatları ile ilgili paylaşımlar yapılmaktadır. İş yaşamında “işten çıkış mülakatı” da gerçekleştirilmektedir ve bu mülakat, işe alım mülakatından daha önemli ve zorlu bir süreci kapsamaktadır.

Bu mülakat, özellikle iş değiştirme söz konusu olduğunda önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar. Her iş değişim süreci ya da kariyer değişimi farklı ve korkutucu gelebilir. Lakin şirkette yapacağınız son görüşme, yani “işten çıkış mülakatı” son bir izlenim bırakmanız ve şirketteki alanınızı korumanız açısından oldukça önemlidir. Kendinizi son bir defa net olarak ifade etmeniz için de fırsattır.

İşten Çıkış Mülakatında Başarılı Olmak

Günümüzde pek çok şirket, işten çıkış mülakatını standart bir seviyede gerçekleştirmektedir. Bu mülakat, işe alım mülakatı gibi yasal bir prosedürdür. İnsan kaynakları bu mülakatı gerçekleştirmek zorundadır. İşten çıkış mülakatında da başarılı olmak, gelecek kariyer yaşamı için önemlidir. Verilecek olan cevaplar, şirketten ayrılma sebebiniz, bu sebebi belgelemeniz ya da doğrulamanız gerekir. İşten çıkış sebebinizi belgelemek ya da doğrulamak, gelecek kariyerinizde ortaya çıkabilecek sorunları da engeller.

Genel olarak pek çok şirket “360 derece” denen işten çıkış mülakatını gerçekleştirmektedir. Bu mülakat türünde çalışanın performansı ile birlikte, yöneticiler, takım arkadaşları ve tüm şirketin performansı da göz önünde bulundurulur. Çalışan ve İK yetkilileri bu sayede hem analiz etme hem de eleştirme fırsatı bulur. Şirket dinamiklerini, performansını, üretkenliğini ve verimliliğini görmek de kolaylaşır.

Neden İşten Ayrıldınız?

İstifa etmek istediğiniz ya da ayrılmak durumunda kaldığınız iş yerinizden neden ayrılmak istediğinizi şirketinize belirtirken herhangi bir personeli ya da yönetim şeklini suçlamadan önce iyi düşünmelisiniz. Ayrılma sebebinizi belirtirken söze duymuş olduğunuz endişe ve kaygılar ile başlangıç yapmalı, ayrılma sebebinizin nedenlerini maddeler halinde belirtmeli ve cümlelerinizi fazla uzun tutmadan, geri bildirim oluşturmalısınız.

Kendinizi kaybolmuş hissettiğinizi, iş pozisyonunuzun gerektirdiği görev ve sorumlulukları artık yerine getiremediğinizi, sorumluluklarınızın üstesinden gelemediğinizi belirtebilirsiniz. Vereceğiniz cevaplardan biri, “İş yerinde yönlendirmelerin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu işin, bana uygun bir olmadığına kanaat getirdim. Takım çalışması içerisindeki rolümden ve kendimden emin olamadım.” şeklinde olabilir.

Eğer işten ayrılmanızın nedeni mobbing uygulaması ise (taciz, hakaret, çalışma arkadaşlarının baskısı, dedikodu vb.) bu durumu mutlaka belgelemelisiniz. Durumu mutlaka avukatınıza iletmeli ve işten çıkış mülakatına avukatınız tarafından verilen tavsiyeleri dikkate alarak katılmalısınız.

Bu mülakat çerçevesinde vereceğiniz geri bildirimlerin, yani cevapların, gelecekteki kariyer yaşamınızı etkileyeceğini göz ardı etmemelisiniz. Eğer tarafınızdan net bir geri bildirim istenirse, mutlaka o cevabı vermelisiniz. Fakat, erdemli bir şekilde olmaya dikkat etmelisiniz.

Oluşturacağınız cevapları içgüdülerinize güvenerek ve üzerinden iki kez düşünerek hazırlamalısınız. Verdiğiniz cevaplardan sonra şirketin sizin hakkınızda ne düşüneceğini, referans isterseniz verip vermeyeceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Kendinize mülakat boyunca, “Bu cevabı vermemin bana yararı ne olur?” diye sormalı ve sınamalısınız. Eğer sizin için bir yararı olacaksa ve buna inanıyorsanız, cevaplarınızdan tereddüt etmemelisiniz.