İşyerinde Asla Konuşmamanız Gerekenler!

Çalışma hayatında huzurlu olmak aslında tüm hayatın huzurlu olmasını sağlar. Huzurlu bir iş hayatı için özellikle bazı noktalara dikkat edebilmek çok önemli. Kariyer hayatınızın özellikle ilk yıllarında bazı kurallara uyum sağlamak son derece önemli. Bazı kurallara uyum sağlamamak bir süre sonra iş hayatında huzursuzlukların baş göstermesine neden olabilir. İş hayatında profesyonel davranmanın önemini bu süreçte tekrar görebilirsiniz.

İş hayatında tavrınız daima diğer çalışma arkadaşlarınız üzerinde nasıl bir izlenim bıraktığınızı göstermektedir. Bu süreç içerisinde konuştuklarınız ve hareketleriniz son derece önemli olmakla birlikte, huzurunuzu bozmamak için bazı konular hakkında özellikle konuşmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki hangi konulara işyerinizde asla girmemelisiniz?

  • Dini İnançlar Hakkında Mümkün Olduğunca Konuşmayın!

Dini inançlar herkes için aynı değeri taşımayabilir. Ancak genel olarak insanların hassas oldukları bir konudur. Herkesin farklı dini inançlarının olabileceğini ve değer yargılarının birbirinden bağımsız olabileceğini unutmamak gerekir. Herkesin dini inancına saygı duymak, insanların inandıkları hakkında olumsuz ve aşağılayıcı yorumlar yapmamak son derece önemli. Özellikle iş hayatında insanların dini inançlarını yargılamak bir süre sonra çeşitli tartışmaların fitilini ateşleyebilir. Bu durumda konuşurken özenli ve hassas davranmak, dini inançlar hakkında mümkün olduğunca yorumsuz kalmaya özen göstermek gerekmektedir.

  • Siyasete Hiç Girmeyin

Siyasi görüşlerde insanlar arasında farklılık gösterebilir. Genellikle en büyük anlaşmazlıkların ve tartışmaların siyasi görüşlerin tartışılması sonucunda ortaya çıktığı belirlenmiştir. Seçim dönemlerinde de siyasi tartışmaların fazlasıyla alevlendiğini görebilirsiniz. İşyerinde iş arkadaşlarınız ile ters düşmemek ve kırıcı konuşmalardan kaçınmak için siyasi konulara hiç girmemek en mantıklısı olacaktır. Birlikte iş yaptığınız arkadaşınız sizden tamamen farklı bir görüşü destekliyor olabilir. Açılan konu iki tarafın birbirleri hakkındaki düşüncelerini olumsuz yönde değiştirebilir. Bu durumda iş hayatında huzurunuz bozulacaktır.

  • Kariyer Planlarınızdan Herkese Bahsetmeyin

Kariyer hayatınızda planlarınız çok farklı olabilir. Yükselmek ya da başka işlere atılmak istiyor olabilirsiniz. Ancak bu süreçte hayallerinizden ve kariyer planlarınızdan sürekli olarak iş ortamında bahsetmek özellikle yöneticilerinizin kulağına gittiği takdirde olumsuz bir izlenim bırakabilir. Gelecek hayalleriniz belki de çalıştığınız işinizden bağımsız ve çok farklı bir noktada olabilir. Böyle bir durumda bazı hayallerinizi içinizde yaşatmak ve dışarıya vurmamak son derece önemlidir. Aksi takdirde bu durum bir süre sonra işinizden olmanıza dahi sebep olabilir.

  • Ailevi Sorunlarınızı İşe Taşımayın

Herkesin hayatında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle ailevi sorunlar hayatta insanın kafasını en çok meşgul eden problemler arasında yer alıyor. Eşinizle, annenizle ya da çocuklarınızla yaşadığınız sorunların sadece sizi ilgilendirdiğini ve bu durumu iş arkadaşlarınızın tam olarak anlamalarının mümkün olmadığını anlamanız gerekiyor. Özellikle yönetici olarak çalışıyorsanız ailevi sorunlarınızla personellerinizi sıkmanız son derece yanlış bir tutum olacaktır. Ayrıca sorunlarınızı işe taşımanız bir süre sonra otoritenizin zayıflamasını sağlayacağından dolayı ciddi problemlere neden olacaktır.