JP Morgan Chase ve Goldman Sachs Drone Kullanıyor

JP Morgan Chase ve Goldman Sachs Drone Kullanıyor
JP Morgan Chase ve Goldman Sachs Drone Kullanıyor

Finans Gündem’de yer alan habere göre pandemi nedeniyle yüz yüze görüşmeler imkansız hale geldi. Bu ise finans kuruluşlarının birleşme satın alma işlemlerini baltalayacağı için yeni yöntemlere başvuruldu. Teknolojinin önemi pandemi ile küresel anlamda gündemdeydi ve olmaya da devam etti. Milyar dolarlık birleşmeler ve satın almalar da teknolojinin imkanlarını kullanarak gerçekleşmeye başladı.

Öncü olarak dünyaca ünlü  Amerikan yatırım bankası olan Goldman Sachs milyar dolarlık şirket birleşmerini drone’larla gerçekleştiriyor. Goldman Sachs’ın Küresel Birleşmeler ve Devralmalar Eş Başkanı olan Stephan Feldgoise, müşterilerine gerekli bilgilerin verebilmek için drone teknolojisinden yararlandıklarını belirtti.

Yüzde 95’i Drone’lar ile Yapılıyor

CNBC’ye açıklamada bulunan Feldgoise, salgın nedeni ile yüzlerce işlemden en az yüzde 95’inin yüz yüze gelmeden gerçekleştirildiğini belirtti. Küresel Birleşmeler ve Devralmalar Eş Başkanı Feldgoise, yüz yüze görüşmenin güvenli olmaması nedeni ile her türlü işlerinin devamlılığı için ticari sınıf drone’larla sanal turlar gerçekleştirdiklerini belirtti. İşleri arasında; demir yolları, kimyasal fabrikalar, nakliye limanları, depolar ve perakende lokasyonları yer alıyor.

Satış işlemleri esnasında ise insansız hava araçları ve saha ziyaretleri kullanılıyor. Küresel Birleşmeler ve Devralmalar Eş Başkanı olan Stephan Feldgoise, “Bu uygulama, alıcılara ihtiyaç duydukları güveni veriyor çünkü bir işletme satın alırken satın aldığınız şeyi görmek, dokunmak ve hissetmek istersiniz” dedi.Gelir bakımından en büyük sermaye piyasasına sahip olan JP Morgan Chase de anlaşmalarında drone teknolojisinden yaralanıyor. JP Morgan Chase dışında bazı butik yatırım bankaları ve başka firmalar da teknolojiden faysa sağlıyor.