Kamu Bankaları Temel İhtiyaç Kredisinde 3 Bin TL Şoku!

Kamu bankaları tarafından geçtiğimiz haftadan itibaren “Temel İhtiyaç Desteği Kredisi” ödemeleri gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Kamu bankaları tarafından salgınla mücadelede 10 bin TL’ye kadar kredi desteği verileceği söylenirken hesaplarında 3 bin TL olduğunu gören müşteriler, büyük bir sürpriz yaşadı. Yaşanan sürprizle ilgili olarak bankalardan ise henüz bir açıklama gelmedi.

Başvuru Sonuçları Sürpriz Yarattı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından “Ekonomik İstikrar Kalkanı” çerçevesinde temel ihtiyaç desteği kredisi oluşturulmuştu. Yeni tip koronavirüs salgınının (Covid-19) Türkiye’yi de etkisi altına alması ve vatandaşların bu zorlu süreçte mağdur duruma düşmesi nedeniyle bankalar 10 bin TL’ye varan kredi desteğini vereceklerini açıklamıştı.

Bu süreçte üç kamu bankasına başvuru yapan vatandaşlar, başvuru sonuçları açıklandıktan sonra büyük bir sevinç yaşamıştı. Kredi ödemelerinin hesaplarına yatması ile birlikte kötü bir sürprizle karşılaşan vatandaşlar, kafaları karıştıran bu durum karşısında bankaların açıklama yapmasını bekliyor.

Milyonlarca Kişi Başvurdu

Kamu bankaları tarafından yapılan destek paketi ile ilgili olarak açıklamalarda, Türkiye’deki vatandaşlardan milyonlarca başvuru aldıkları ifade edilmişti. Halen daha başvuruların alınmaya devam ettiği kredi destek paketinde vatandaşların kredi durumu baz alınarak 5 bin TL, 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında destek alabileceklerdi.

Başvurusu onaylanan vatandaşlar bu rakamlar üzerinden kredi beklerken hesaplarında 3 bin TL’yi görmenin şoku ile bankaların çağrı merkezlerine pek çok şikayette bulundu. Bankalar konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmazken, bazı vatandaşlar hesaplarında 10 bin ve 7 bin 500 TL kredinin var olduğunu söyledi.