Kariyer Planı Hazırlarken Etkili Ama Basit Hareketler!

Kariyer planlaması, insanların okul hayatlarından sonra yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yapılması gereken en önemli konulardan biridir. Kariyer hedefleri belirlenirken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Kariyer Hedeflerinize Odaklanın

Kariyer planlaması, okumaktan geçer. Okumak, gerek iş yaşamı gerek kariyer gelişimi için oldukça etkilidir. Bu nedenle kendinize her gün okumak için vakit ayırmalısınız. Günlük okuma hedefleri belirleyebilirsiniz. Okuduğunuz şey bir kitap olabilir, gazete veya dergi, makale ya da internet haberi olabilir. Okuduğunuz şeyin bir önemi yoktur. Önemli olan daima okumaktır, okumak ufkunuzu genişletir. İş yaşamında mutlaka iletişim halinde olmalı ve sürekli olarak bağlantı kurmalısınız. Kariyer planlamanızı doğru bir şekilde yapmak istiyorsanız, bağlantılarınızın olması ve daima temasta olmanız gerekir. İş çevrenizi yani network ağınızı genişletmeniz, kariyerinize pozitif yönde etki eder.

Tanımadığınız kişilerle bile iletişime geçebilir, iş çevrenizi genişletebilirsiniz. Her güne ait bir iş günü sonu raporu tutmanız, ileride kendinize ait yol haritası belirlemede yardımcı olacaktır. Geçmişte ne yaptığınızı bilmek, geleceği planlamanızı kolaylaştırır. En büyük problemlerden biri soru soramamaktır.  İşle ilgili detayları bilmek ve profesyonel bir çalışan olmak istiyorsanız, soru sormayı alışkanlık haline getirin. Bu sayede her bilgiyi öğrenebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Her günün sonunda bir rapor tutmaya özen gösterin. Bunu günlük gibi de düşünebilirsiniz. Bugün işte ne yaptınız? Başardıklarınız ve başaramadıklarınız neler? Hepsini yazın.