Kariyer Tutkunuzu İki Katına Çıkartma Yolları

Kariyer, yaşanması en güzel ama bir o kadar da zor yolculuklardan biridir. Bu nedenle kariyerinizi bir yolculuk olarak düşünmeli, seyahatinizi en ince ayrıntısına kadar planlamalısınız. Bu seyahatte karşılaşabileceğiniz engelleri, almanız gereken önlemleri ve seyahatinizin nasıl daha güzel, tutkulu ve heyecan verici bir hale geleceğini öğrenmelisiniz.

Kariyer tutkunuzu iki katına çıkarmak için kendinize bir rota belirlemelisiniz. Sosyal medya platformlarında çok fazla yer alan gezginler, öncelik olarak rotalarını belirlemekte ve rotaları doğrultusunda hareket etmektedir. Sizin de bir gezgin olduğunuzu unutmayın. Hangi yönde, hangi sektörde yer alacağınızı belirleyin ve bu sektörler içerisindeki iş pozisyonlarını araştırarak sizlere en uygun rotayı belirleyin.

Kimi zaman kariyerinizde belirlemiş olduğunuz rotayı değiştirebilirsiniz. Bazen, farklı ve ilginç yollar denemek seyahatin daha anlamlı, heyecanlı ve enerjik geçmesini sağlar. Bu nedenle anlık kararlar alabileceğinizi unutmadan, kariyerinizde ufak değişimler yapabilirsiniz. Bunu yemeğin içerisine baharat eklemek gibi düşünebilirsiniz. Kariyer tutkunuzu ön plana çıkaracak her türlü yola başvurabilirsiniz. Kendinizi geliştirdiğiniz müddetçe, rotanız kaybolmayacaktır.

Yapacağınız kariyer hakkında ne bildiğinizi tekrardan hatırlayın. Kendinize “Neredeyim? Nereye gidiyorum? Nerede olacağım?” şeklinde 3 adet soru sorun. Bu soruların cevabı, kariyerinizde hangi konumda olduğunuzu gösterecektir. Vereceğiniz cevaplarda dürüst olun. Kendinize objektif olabildiğiniz müddetçe kariyer tutkunuz canlanacaktır. Aynı zamanda bu üç soruyu kariyer rotanız içerisinde hoşunuza gitmeyen ya da yapmaktan haz etmediğiniz olaylar içerisinde kaldığınız zamanda da sorabilirsiniz. Bu sayede kişiliğinizi de bu seyahatte keşfedebilirsiniz.

Rotanızın bir başlangıç ve bir bitiş noktası olmasına özen gösterin. Örneğin İzmir’den seyahat etmeye başlayacak ve Antalya’ya ulaşacaksınız, buraya ulaşmak adına hedeflerinizin neler olduğunu, hangi yolları kullanacağınızı ve yol üzerindeyken nerelere uğrayacağınızı belirleyin. Farklı yollar yaratın. Kariyer seyahatiniz üzerinde tek bir fikir üzerinde yoğunlaşmayın. Yaratıcılığınızı kullanın ve daima en iyisine odaklanın.

Hayatta hangi konuda olursa olsun A noktasından B noktasına varırken pek çok zorluk sizleri bekliyor olacaktır. Önemli olan bu zorluklara karşı mücadele etme biçiminizdir. Kariyer tutkunuzu yaşarken, varmak istediğiniz noktaya ulaşana kadar defalarca kez başarısız olabilir ya da hata yapabilirsiniz. Hatalarınızı telafi edecek yeni yollar keşfetmelisiniz. Başarısız olursanız da başka bir yola yönelerek kendinizi bu başarısızlıktan kurtarmalı, hatta ve hatta başarısızlığı fırsata dönüştürecek bir ortama ulaşmayı hedeflemelisiniz.

Tüm bunları belirledikten ve planladıktan sonra yola çıkmaya hazırsınız demektir. Önemli olan her zaman için yol kat edebilmektir. Kendinizi ne kadar ilerlerseniz ilerleyin başlangıç noktasında görüyorsanız, henüz büyük adımlar atamıyorsunuz demektir. Büyük adımlar atmaktan korkmayın! Kariyer yolculuğunuz her ne kadar korku ve heyecan verici de olsa, içinizdeki girişimci ruhunu öldürmeyin. Deneyin, yanılın. Yanılmak sizlere en güzel fırsatların doğmasını sağlayacaktır. Deneme-yanılma yöntemiyle keşfettiklerinizi asla unutmayacak ve elde ettiğiniz bilgiler sayesinde en doğru kararları almanızı sağlayacaksınız.