Kariyerinizin Gelecekte Daha İyi Olması İçin Bugün Yapmanız Gerekenler!

Başarılı bir kariyere sahip olmak ve gün gelince ardınıza dönüp baktığınızda elde ettiğiniz zaferleri görmek istiyorsanız, hangi sektör içerisinde olduğunuz fark etmeksizin kendinize bir mentor bulmalısınız. Kimi zaman başarısız olduğunuz zamanları ve hatalarınızı tespit etmek zor olabilir. Asıl yanlışları fark etmeyebilirsiniz. Bu durumda hayatınızda deneyimli ve size doğru yolu gösterecek olan biri, asıl yanlışı görmenizi sağlayabilir.

Hemen hemen her sektörde lazım olan şey yabancı dildir. Yabancı dil bilmek maaşınızın en az yüzde 10 katını almanızı sağlar. Daha çok para kazanmak istiyor ve gelecekte uluslararası düzeyde olan bir şirkette çalışmak, yurtdışı bağlantılar kurarak kendinizi geliştirmek istiyorsanız şimdiden bir yabancı dili ileri seviyede öğrenmeye çalışmalısınız. Bu durum aynı zamanda sizlere bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Hem çalışma hem de özel hayatta insanların en çok zorlandığı şey, iletişim kurmaktır. Topluluk önünde iyi bir iletişim kurmak için sürekli olarak pratik yapmalısınız. İnsanların sizlerden bir şeyler öğrenebilmesi için iletişim becerilerinizi geliştirmek oldukça önemlidir. Hayatınız boyunca sürekli olarak kullanacağınız bu beceri iş dünyasında rekabet edebilme faktörünü kazanmanızı sağlar. İyi iletişim, iyi ortaklıklar ve iyi bir de maaş demektir.

Üniversiteden mezun olmak iş hayatına atılmanızı sağlayabilir fakat iş yerinde kalıcı bir çalışan olmanız için kişisel gelişiminize dikkat etmeniz gerekir. Terfi almak, kısa sürede kariyer basamaklarını atlamak istiyorsanız, kişisel gelişiminize önem vermelisiniz. Bunun için online eğitimler alabilir, kişisel gelişiminize katkı bulunacak kitaplar okuyabilirsiniz. Okumak, öğrenmenin temelidir. Bulunduğunuz sektörle ilgili ne kadar gazete, dergi, makale ve kitap varsa okumalısınız. Bu sayede hem sektörünüzdeki gelişmeleri güncel bir şekilde takip edebilir hem de sektörü en ince ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz.

Network, başarılı bir kariyer için çok önemlidir. Kendinizi geliştirmek, yeni fırsatlar elde etmek ve insan ilişkileri kurarak sektörünüzde kaçırılan imkanları görebilmek için network ağınızı genişletmeli ve geliştirmelisiniz. Network ağınızı geliştirmek, kendiniz ve iş hayatınız için daha faydalı olan seçenekleri ve stratejileri belirlemenizi sağlar. Örneğin, hayatınızda en çok hayran olduğunuz ve iş yapma şeklini beğendiğiniz 5 insan belirleyin. Bu insanlarla nasıl tanışabileceğinizi keşfedin ve bir şekilde tanışıp, sohbet edin. Bu çevrenizdeki insan kalitesini de arttırmayı sağlayacaktır.

İş yaşamında başarının temeli zamanı daha iyi yönetmektir. Zamanınızı ne kadar iyi yönetebilirseniz, o kadar çok verim elde edersiniz. Verimli ve üretken bir insan olabilmeniz için zamanınızı iyi bir şekilde yönetmeniz gerekir. Profesyonel ve özel yaşantınızda hızlı gelişim gösterebilmeniz için günlük, haftalık ve aylık planlar yapmalısınız. Birkaç işi bir arada yapmak ve daha fazla sorumluluk alarak yetkinliklerinizi geliştirmek için zaman yönetimi yapmanız şarttır. İşiniz ve özel yaşamınız arasında da denge kurmanızı sağlayacaktır. Denge, oldukça önemlidir. Denge kuramazsanız, başarısız olursunuz.