Kendi Yaşamınızdan Öğrenebileceğiniz Kariyer Tavsiyeleri

Her bireyin yaşantısı farklı olsa da insanların kendi hayatlarından öğrenecekleri çok şey vardır. Yaşadığımız her olay, iyisi ve kötüsü ile bizlere ders olacak niteliktedir. Bir insanın hayatında başarılı olabilmesi için yaşadıklarından bir sonuç çıkarması önemlidir. Tüm başarı ve başarısızlıklarımızda kendimize yeni hedefler ve kurallar koymalıyız.

İş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, kendinize bir ilham kaynağı oluşturmanızda fayda vardır. Fakat bu ilham kaynağının başarılı birine ait olmasına gerek yoktur. Kendi kendinizin ilham kaynağı olabilirsiniz! İşte ilham kaynağı olarak kendi yaşamınızdan öğrenebileceğiniz kariyer tavsiyeleri…

Yaşam oldukça kısadır. İş yaşamınızda hayatınız boyunca sürmeyecek, bir noktada sonlanacaktır. Kimi zaman bu durum emeklilik yaşınız geldiğinde, kimi zamanda başka sebeplerle oluşabilir. Her ne olursa olsun ölene kadar çalışacak gibi hayatınızı yaşamamalısınız. Hayatınızda iş yaşamınıza ayırdığınız vakti mutlaka özel yaşamınız için de ayırmalısınız.

Hayat mutsuz olmak için de çok kısadır. İş ve özel yaşamınızda mutlaka sevmediğiniz ya da nefret ettiğiniz insanlar bulunacaktır. Bu kişilere karşı hoşgörülü olabilmeyi, nefret etseniz de kariyerinizin etkilenmemesi için saygı ve sabır duyabilmeyi öğrenmelisiniz. Her ne kadar çalışma arkadaşınızla anlaşamıyorsanız da takım çalışması gibi ortak projelerde yer alırken fikirlerini önemsemeli ve onu dinlemelisiniz.

Sosyal yaşamınızı iş hayatından çevrimdışı moduna almamalısınız. Facebook, Twitter ve Instagram gibi günümüzde oldukça yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya platformlarının gücüne inanmalısınız. Eğer iş arama sürecindeyseniz, sürecinizi bu platformlarda adınıza ilanlar vererek ve şirketleri takip ederek hızlandırabilirsiniz.

Çeşitli aktivitelerde yer almak kariyer yaşantınız içerisinde farklı fikirlere ve stratejilere sahip olmanızı sağlar. Dağ tırmanışı yapan birinin başarılı bir lider olması bu duruma örnek verilebilir… Farklı ilgi alanlarınızın ve hobilerinizin olması iyidir. Dünyaya ve iş yaşamına olan bakış açınızı değiştirir!

Başarının sırrı birliktir. Bunu aile birliği gibi de düşünebilirsiniz. Çalıştığınız yer de sizin için bir aile olmalıdır. Şirketinizi, çalışma arkadaşlarınızı ailenizin bir parçası olarak düşünmelisiniz. Bu sayede ortak başarılar elde edebilirsiniz.

Hayatınızda başarısız olduğunuz pek çok nokta bulunabilir. Yeni bir şey denemek istediğiniz zamanda da başarısız olabilirsiniz, her zaman başarılı olduğunuz bir alanda da… Bu durum oldukça can sıkıcı olabilir. Önemli olan başarısızlıklardan ders alabilmektedir. Bir dahaki sefere nerede hata yaptığınızı bilerek ilerlemektir. Bu sayede hatalarınızdan kendinize fırsat yaratabilir ve doğru kararlar alırken başarı elde edebilirsiniz.

Aptal bir fikir gibi gelse de o fikri uygulamanız, sizi aptal biri yapmaz. Kimi zaman en büyük başarılar, aptallıklardan doğar. Bu nedenle iş hayatınızda sizlere aptal biri gibi düşündüğünüzü söyleyen insanlar varsa, kararlarınızı yargılıyorlarsa bu insanlara karşı kulaklarınızı kapatın! Kendi kararlarınızı uygulamak ve ucunda başarısız bile olsanız “Ben yaptım” diyebilmek oldukça önemlidir.