Kişisel Markanızın Popüler Olmasını Nasıl Sağlarsınız?

Pek çok girişimcinin en büyük hayali, şirket kurmaktan çok, bilinen ve geniş kitlelere yayılan marka sahibi olmaktır. Bunun için de başarılı bir influencer olmak gerekir. Geniş bir kitleye ulaşmak, iş tutkusunu da arttırmaya yarar. Belli bir oranda kâr elde etmek ve bir vizyona sahip olmak, sahip olduğunuz tutku ile yakından ilişkilidir.

Kişisel marka yaratırken girişimcilerin karşılaşmış olduğu en büyük problemler, kurumsallaşma ve geniş kitlelere yayılabilme potansiyelidir. Kişisel marka yaratırken kurumsallaşmak, markanızın daha popüler bir hale gelmesini sağlar. İnsanlar, kurumsallaşan şirketleri güvenilir bulmaktadır. Bu durum satışını ya da pazarlamasını gerçekleştirdiğiniz ürün ya da hizmet için çok önemli ve hassas bir konudur.
Günümüzün teknoloji çağı olduğunu bilerek, kurumsallaşma alanında ilerleme ve geniş kitlelere yayılmak için “nesnelerin interneti” kavramından yararlanmak gerekir. Peki, marka popülerliği için başka neler yapabilirsiniz?

İnatçı Olun

Hırs, azim ve çaba daima beraberinde başarıyı da getirir. Eğer başarılı bir marka yaratmak istiyorsanız öncelikle hırslı, azimli ve asla pes etmeyen bir karaktere sahip olmalısınız. Bunun için de inatçı olmanız şart! Sesinizi yükseltmeyi biliyor, fikirlerinizde inatçı olabiliyor ve inandıklarınız için mücadele edebiliyorsanız, başarı sizinle olacaktır.

Öğrenin ve Öğretin

Bir şeyi öğrenmek istiyorsanız, başkasına öğretmeyi denemelisiniz. Bu, öğrenmenin en kolay yoludur. Kendinizi geliştirmek ve çevrenizdeki insanların da sizinle birlikte gelişmesini sağlamak, girişimcilik potansiyelinizi arttırırken aynı zamanda başarılı bir marka olma yolunda emin adımlarla yürümenizi sağlar. Kendinize ait sırlar, ipuçları, tavsiyeler edinerek kariyer yaşamınızı adım adım yaşamalı ve kendinize ait bir hikaye oluşturmalısınız. Unutmamalısınız ki başarı öykülerinin çoğu öğrenmekle başlar. Bilgi, her şeydir!

Kendi Platformunuzu Yaratın

Markanızın daima “tamamen” size ait olmasını sağlayın. Başka bir insanın himayesi altındayken markanızı oluşturmak ilerlemenize yardımcı olmaz. Allmond, “İmparatorluğunuzu kiralık bir araziye kurmayın.” derken bu durumu çok net bir ifade ile açıklamıştır. Bu fikrin temelinde kendiniz gibi olmak ve nasılsanız onu yansıtmak vardır. Hayatınızın her noktasında, kendiniz olun.

Sosyal Ağların Gücünden Faydalanın

İnternet ve bilişimin iş dünyasındaki etkilerine dikkat etmelisiniz. Markanıza ait bir web sitesi, sosyal medya platformları ve insanların sürekli olarak sizinle iletişime geçecekleri sosyal ağlar oluşturmak, marka bilinirliğinizi arttırır. Kendi imparatorluğunuz da bu sayede yavaş yavaş kurulmaya başlar. Her zaman için önceliğiniz satış potansiyeline sahip müşteriler olmalıdır. Fakat bu önceliğe önem verirken herkese hitap etmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Güncel Kalın

Markalaşma süreci içerisinde girişimcilerin ve şirketlerin belki de en sık hata yaptığı nokta, güncel kalmamalıdır. Dünya ve iş ortamı sürekli gelişen ve değişim gösteren bir alandır. Bunun sebebi de teknolojidir. Teknoloji gelişmeye devam ettiği müddetçe iş yaşamındaki uygulamalar, sistemler vb. unsurlar, güncellenmeye devam edecektir. Güncel kalmak, trend olmayı da sağlar. Popüler bir marka yaratmanın altın anahtarı, güncel olmaktır!