Kocaeli’nde Denizbank ATM’si Kullanan Kişi Dolandırıldı

Kocaeli'nde Denizbank ATM'si Kullanan Kişi Dolandırıldı
Kocaeli'nde Denizbank ATM'si Kullanan Kişi Dolandırıldı

Kocaeli’nin Körfez (Yarımca) ilçesinde Denizbank ATM’den para çekti. Daha sonra kartının kopyalandığını fark eden vatandaş sosyal medya üzerinden duyurusunu yaptı. Duyurusunda diğer vatandaşlara Kocaeli’nin Körfez (Yarımca) ilçesinde bulunan Denizbank ATM’sinden para çekenlere seslendi. Mimar Sinan Mahallesinde yer alan Denizbank ATM’lerinde işlem yapanların tetikte olmaları gerekiyor.

Dolandırılmadığını ancak kredi kartının kopyalandığını belirten vatandaş, kartının hesabında limit olmadığı için başaramadıklarının altını çizdi. Yarımca Mimar Sinan Mahallesindeki Denizbank ATM’sinden para çektikten sonra kartının kopyalandığını ve bir internet satış sitesinden alışveriş yapmaya çalıştıklarını, limitin olmaması nedeni ile geçekleşmediğini paylaştı.

Limit Bırakmayın ya da Kartınızı İptal Edin

Sosyal medyadan dolandırıcılara karşı önlem almaları konusunda uyarıda bulunan vatandaş, “Yarımca Mimar Sinan Mahallesinde bulunan iki Denizbank ATM’sinde (Vildan Mağazası yanı ve Petkimpark ATM’leri) son iki üç günde işlem yapan arkadaşlar varsa, kartlarında ya limit bırakmasınlar ya da kartlarını iptal etsinler.” yazısını paylaştı.

Konu ile ilgili Denizbank ile görüşülüp görüşülmediği bilinmemek ile birlikte, bankadan da herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Mağdur olmaktan kıl payı dönen Kocaeli’nin Körfez (Yarımca) ilçesinde para çekmek için Denizbank ATM’sini kullanan vatandaş, çevresindekileri bilgilendirmeye çalışıyor. Son üç gün içinde Yarımca Mimar Sinan Mahallesinde bulunan iki Denizbank ATM’sinden işlem yapan ya da bu gibi bir durum yaşayan kişi sayısı da belirtilmedi.