Kripto Para Üzerine Kariyer Yapılabilir mi?

Kripto para üzerine kariyer yapmak isteyen kişilerin sayısı günden güne artıyor. “Cryptocurrency” adı altında doğan işler çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Son 5 yıl içerisinde kripto para üzerine yaşanan gelişmeler, bu alanda çalışan bireylere de yeni iş kapılarını aralıyor. Peki kripto para üzerine kariyer yapılabilir mi? Yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

İş bulma platformlarından biri olan Freelancer tarafından açıklanan verilere göre son 3 ay içerisinde kripto para alanındaki işlerin yüzde 82 oranında büyüme verisi kaydettiği ortaya çıktı. Bununla birlikte kriptografı, kod kırma uzmanlığı ve diğer kripto para birimleriyle ilgili olan mesleklerde ise yüzde 59 oranında artış olduğu tespit edildi. Bitcoin ve türevi para birimleri için kitle kaynaklı bilgisayarlardan çalışan kamu muhasebecileri Wall Street gibi yerlerde blockhain üzerine istihdam edilebilmektedir.

Yapılan bir diğer araştırmaya göre Bitcoin üzerine çalışan bir birey yılda en az 250 bin dolar kazanabilmektedir. Bu da kripto para uzmanlığı alanında şirketlerin gelecek dönemler içerisinde toplu iş arama metotları uygulayabileceğinin habercisi olarak yer alıyor. Eğer hayalinizde kripto para alanında kariyer yapma varsa, temelinizi iyi kurmak ve daima öğrenme üzerine bir kariyer planlamanız gerekiyor.

Latium’un kurucusu ve CEO’su olan David Johnson, “Gerekli becerilere sahip birçok insan var, bu yüzden işe alınacaklar” diyerek blockhain alanında yetenekli kişilere her zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Özellikle pazarlama, insan kaynakları ve halkla ilişkiler alanında teknolojiyle bir bütün haline gelen insanların gelecek vadettiğini söylüyor. Günümüzde kripto para birimleri üzerine iş ilanlarına sahip olan “Zippia.com” kariyer sitesine göre 100 binden fazla ilan içerisinde Javascript, HTML5 CSS3 ve tam yığın uygulamaları dahil olmak bu alanlarda yetenek sahibi olan kişilerin teknik beceriye sahip olduğu kanısına varılarak daha kolay istihdam edildiğini açıklıyor.

Eğer kar amacı güderek bu kariyer yaşamına başlıyorsanız farklı ve özel yeteneklere sahip olmanız gerekiyor. Teknolojinin temelini bilmek ve sektördeki eksiklikleri görerek yetenek geliştirmek, sizi daha değerli bir çalışan haline getiriyor. Tıpkı diğer iş sektörlerinde de olduğu gibi blockhain sektöründe de özel yeteneklere sahip olan kişiler şirketlerin adaylarda görmek istedikleri asıl şey olarak yer alıyor. Eğer bir özel yeteneğiniz varsa direkt olarak “uygun aday” profiline sahip olabiliyorsunuz.

Bir diğer önemli nokta doğru kariyer alanlarını ve fırsatlarını aramak, takip etmekten geçiyor. Kripto para birimleri üzerine giderek artan iş ilanı sayısına rağmen adayların seçici olması gerekiyor. Bitcoin ile alakalı olarak en gelişmiş kariyer sitelerinin araştırılması şart! Bu sektör içerisinde geleceğin belirsiz olması da her ne kadar bir engel yaratsa da, sektör içerisinde olup bitenleri yakından takip etmek için araştırmacı ve geliştirmeci olmak gerekiyor. Gelecek vaat eden şirketlerde yer alınması, gelecekte sektör içerisinde yaşanacak bir olumsuzluk karşısında bile bireylerin çok çeşitli alanlarda ve şirketlerde iş bulma olasılığını arttırıyor.