Kuveyt Türk, Neova Sigorta’nın Tüm Hisselerini Satın Aldı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, yüzde 7 hissesinin bulunduğu faizsiz sigortacılık şirketi Neova Sigorta’nın tüm hisselerini satın aldı. Böylelikle Kuveyt Türk, Neova Sigorta şirketinin yeni sahibi oldu. Banka konuya yönelik olarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre ilgili kurumların nezdinde izin süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte bugün itibari ile Neova Sigorta’nın devir işlemleri gerçekleştirildi. Neova Sigorta faizsiz sigortacılık esaslarına göre 2009 yılında hayat dışı sigortacılık alanında kurulmuş ve müşterilerine trafik sigortası, kasko, konut sigortası, DASK, ferdi kaza, seyahat gibi sigorta ürünleri sunan şirketlerden biriydi. Kuveyt Türk yüzde 7 hisse sahibi olduğu şirketin kalan yüzde 93’lük hissesini satın aldı.

Faizsiz Sigortacılık Sektöründe Birinci Şirket

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre şirketin hayat dışı sigorta sektörü içerisinde yüzde 2,83 pay ile 11’inci ve faizsiz sigortacılık sektörü içerisinde ise yüzde 50,72’lik pay ile birinci olduğu da belirtildi.

Şirketin 14 bölge müdürlüğü ve 250 adet çalışan personeli bulunmaktaydı. Ek olarak 2 bin 300 adet acentesi vardı. Müşterilerine yönelik yeni ürün ve hizmet ile hayat dışı faizsiz sigortacılık sektöründe öncü pozisyonunu Kuveyt Türk himayesine geçerek koruması bekleniyor.