Kuveyt Türk Senin Bankan Fon Miktarı 5 Milyara Yaklaştı!

Kuveyt Türk Senin Bankan Fon Miktarı 5 Milyara Yaklaştı!
Kuveyt Türk Senin Bankan Fon Miktarı 5 Milyara Yaklaştı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından dijital bankacılık alanında hayata geçirilen “Senin Bankan” platformunun fon miktarı günden güne artıyor. Paylaşılan son rakamlara göre platformun fon miktarı 4 milyar 173 milyon TL olarak açıklandı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, şubesiz ve faizsiz dijital bankacılık alanında “Senin Bankan” platformu, 5 yıl önce kuruldu. Bu platform aracılığıyla müşteriler, şubeye gitmeden banka hesabı açabiliyor ve tüm finansal hizmetlerden yararlanabiliyor.

Senin Bankan Yüzde 81 Büyüdü

2020 yılı çerçevesinde Senin Bankan platformu, müşteri bazında yüzde 81 büyüme kaydetti. Fon toplama bazında ise platformun yüzde 206 büyüme yaşadığı görüldü. Yaşanan büyüme ile platformun fon miktarı 4 milyar 173 milyon TL’ye ulaştı. Bankanın toplam dijital müşteri sayısı ise 1,5 milyonu geçti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, müşteri beklentilerinin dijital platformlar ile birlikte çok değiştiğini ifade etti. Müşterilerin artık tüm finansal işlemlerini dijital platformlar aracılığıyla yapmak istediğini iletti.

Birçok İşlem Hızlı ve Güvenilir Şekilde Yapılıyor

Uyan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Dijital kanallarda finansal hizmetleri en iyi şekilde sunma amacıyla geliştirdiğimiz uygulamalar sayesinde, müşterilerimizin işlemlerini mümkün olduğunca mobile taşımalarına, fatura ödemelerinden kıymetli maden ve döviz alım/satım işlemlerine, para transferinden sigorta ve yatırım işlemlerine kadar birçok işlemi hızlı ve güvenli şekilde yapmalarına imkan tanıyoruz. Senin Bankan ile dijital bankacılık alanında ciddi bir deneyim kazandık.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine İlişkin Tebliği’nin 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Böylece müşteriler, internetten görüntülü görüşmeyle uzaktan kimlik doğrulama yaparak şubeye gitmeden dijital ortamda banka hesabı açabilecek. Senin Bankan ile yakaladığımız dijital bankacılık tecrübesiyle ve güçlü teknik altyapımızla şubesiz bankacılığa hazır olduğumuzu ifade edebiliriz.”